Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Zambia

Finn beste pris på bilutleie i Zambia ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Zambia. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Zambia guide

Bilutleie Zambia

Leiebil Zambia

Zambia er en innlandsstat som ligger sør i Afrika. Landet grenser til Den demokratiske republikken Kongo i nord, Malawi i øst, Tanzania i nord-øst, Mosambik, Zimbabwe, Botswana og Namibia i sør, og Angola i vest. Landet har en befolkning på 14 309 466 (2012) innbyggere, og hovedstaden er Lusaka.  Zambia er et kristent land, men det finnes flere tradisjonelle religioner. Det offisielle språket er engelsk. Det viktigste lokale språket, spesielt i Lusaka, er Nyanja

I 1964 ble landet uavhengig fra Storbritannia. Zambia het tidligere Nord-Rhodesia, det var oppkalt etter den britiske imperialisten Cecil John Rhodes (1853-1902) som opparbeidet en formue på bekostning av det sørlige Afrikas naturressurser. Landet har store problemer med HIV/aids-epidemien, og rundt 70 % av zambiere lever under den nasjonale fattigdomsgrensen. Landbruk er viktig for økonomien, men landet har viktige mineralforekomster som nikkel, tinn, kobber og uran og det tiltrekker internasjonale gruveselskaper. Spesielt har kobber vært viktig for økonomien.

Victoriafallene som ligger sørvest i landet er en av Zambias fremste turistattraksjon. Det høyeste fallet er 108 meter høyt, og et av de mest populære stedene er «djevelens basseng». De fleste som besøker Victoriafallene ankommer via flyplassen i Livingstone som ligger like ved grensen til Zimbabwe. Her ligger blant annet Livingstone museum som på en engasjerende måte formidler landets historie. Innsjøen Kariba, som er 200 km lang og 50 km bred og ligger to timer utenfor Lusaka, er et viktig rekreasjonsområde ideelt for utflukter.

Zambia deler på Tanganyikasjøen sammen med tre andre land i nord. Dette er en av de eldste, dypeste og lengste innsjøer i verden med mange fargerike, tropiske fisk.

Zambia har mange nasjonalparker, en av dem er South Luangwa National Park nordøst i Zambia. Den byr på Afrikas mest intakte elvesystem, og er kjent for sitt rike fugle- og dyreliv. Her finnes blant annet flodhester og savanneelefanter. I nasjonalparkene er det stort sett gode muligheter for overnatting.

Kenneth Kaunda International Airport ligger omkring 25 km nordvest for Lusaka. Livingstone eller Harry Mwanga Nkumbula International Airport, er den som ligger nærmest Victoriafallene.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Destinasjoner