Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Seattle

Finn beste pris på bilutleie i Seattle ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Seattle. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Seattle guide

Bilutleie Seattle

Leiebil Seattle

Seattle er den største byen i nordvestlige USA, og ligger på en relativt smal landstripe mellom  Puget-sundet og innsjøen Lake Washington ved Stillehavet. Byen ligger i den amerikanske delstaten Washington – 155 km sør for grensen til Canada. Selve byen har om lag 600.000 innbyggere (2010), men tar man med hele storbyområdet, øker folketallet til ca. 3,3 millioner.

Seattles økonomi har opp gjennom byens historie vært knyttet til fiskerinæring, og fremdeles ligger en av USAs viktigste fiskehavner her. I tillegg har Seattle en god del industrivirksomhet, som bl.a. omfatter skipsverft og flyproduksjon. Dessuten ligger hovedkontoret for Microsoft her.

Seattle ble grunnlagt i 1853, og fikk en sterk oppblomstring ved slutten av århundret – først og fremst fordi byen da fikk egen jernbane, og på grunn av de store gullfunnene i Alaska. Byen er oppkalt etter indianerhøvdingen Seathl, som ble født i dette området på slutten av 1700-tallet. Seattle er for øvrig en av de amerikanske byene hvor mange norske utvandrere bosatte seg. Dette reflekteres i «Nordic Heritage Museum», som ligger i den nordlige delen av byen.

Seattle kan by på et rikt og variert kulturliv, og flere musikkgenre knyttes til byen. Blant annet oppsto den såkalte ”grunge”-musikken her, som knyttes til verdensberømte Seattle-band som Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden og Alice in Chains. Dessuten ble rockelegenden Jimi Hendrix født i Seattle.

Byens mest kjente byggverk – og landemerke – er tårnet Space Needle, som ble bygget til verdensutstillingen i 1962. Space Needle er en av Seattles høyeste bygninger på 185 meter, og inneholder bl.a. en populær utsiktsplattform og en roterende restaurant. Også Seattles populære monorail-bane ble bygget til verdensutstillingen.

En annen stor attraksjon i byen er Pike Place Market, som hvert år besøkes av mer enn 10 millioner mennesker. Her finnes det boder hvor det bl.a. selges kunsthåndverk, fisk, grønnsaker, brød og kjøtt – og, ikke minst souvenirer.

Nærmeste flyplass er Seattle – Tacoma International Airport, som ligger om lag 23 km sør for sentrum.