Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil New York

Finn beste pris på bilutleie i New York ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i New York. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

New York guide

Bilutleie New York

Leiebil New York

New York er USAs største by, og ligger i delstaten med samme navn – nærmere bestemt ved utløpet av Hudson-elven. I selve New York bor det rundt 8,2 millioner mennesker (2011), men tar man med hele storbyområdet (som også omfatter Long Island/Northern New Jersey), stiger folketallet til svimlende 19 millioner.

New York er antagelig den mest multikulturelle byen i hele verden – en smeltedigel for mange kulturelle tradisjoner. Den ble grunnlagt som nederlandsk koloniby i 1626 under navnet Nieuw Amsterdam, og fikk sitt nåværende navn i 1664. En kort periode (1789-90) var New York USAs hovedstad – men inntok ikke posisjonen som USAs største by før i 1810. Fra det tidspunktet gjennomgikk byen en rask vekst – noe som ikke minst skyldtes åpningen av Erie-kanalen i 1825. Den knyttet en viktig forbindelse til ”The Great Lakes” – og førte til at New York utviklet seg til Nord-Amerikas største havneby. Immigranter fra alle verdenshjørner strømmet etter hvert til.

New York er inndelt i fem bydeler, såkalte ”boroughs”. Den sentrale bydelen er Manhattan, som er sentrum i den opprinnelige byen. Den ligger på ei øy mellom Hudson River og East River. Øst for Manhattan ligger fastlands-bydelen Bronx, mens de vestlige bydelene Queens og Brooklyn ligger på Long Island. Den femte bydelen er Staten Island.

Manhattan er fremdeles New Yorks administrative og økonomiske sentrum, og er inndelt i tre ”soner”: Downtown, Midtown og Uptown .Gatemønsteret ligner et rutenett, og alle gatene har kun nummererte navn (1st Street osv.). Det eneste som bryter det symmetriske mønsteret, er den berømte gaten Broadway – som går på skrå oppover fra Battery Park helt sør på Manhattan. Årsaken til dette bruddet er at Broadway opprinnelig var en gammel landevei.

Attraksjonene i New York er så tallrike at det her bare skal nevnes noen få. Byen har noen av Nord-Amerikas mest sentrale kunstmuseer. De fremste av disse er “Metropolitan Museum of Art”, “Museum of Modern Art”, “Guggenheim Museum”, “New Museum of Contemporary Art”, “Frick Collection” og “Museum of Primitive Art”. Andre bemerkelsesverdige kulturinstitusjoner er New York Philharmonic Orchestra, Metropolitan Opera og New York City Ballet.

Ellers er Frihetsstatuen – Statue of Liberty – ved innseilingen til byen, en av verdens mest fotograferte attraksjoner. Den ble gitt som offisiell gave fra Frankrike, og ble avduket i 1886. Også den 381 meter høye skyskraperen Empire State Building er blant de mest populære severdighetene i verdensbyen. Om antennen på toppen regnes med, rager høyeste punkt mer enn 440 meter over bakken.

Og som shoppingby kan New York tilby nær sagt alt.

Nærmeste internasjonale flyplass er John F. Kennedy (JFK) Airport, som ligger i bydelen Queens. Det er for øvrig to store flyplasser til i New York-området: La Guardia og Newark.