Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Houston

Finn beste pris på bilutleie i Houston ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Houston. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Houston guide

Bilutleie Houston

Leiebil Houston

Houston er den største byen i delstaten Texas – og med et innbyggertall på om lag 2,2 millioner (2010) er den også den 4. største i hele USA. Houston er ellers sentrum i et større metropolområde (Houston-Galveston) med nesten 5,7 millioner innbyggere. Ved forrige århundreskifte bodde det bare i underkant av 50.000 mennesker i Houston, så den var på 1900-tallet en av USAs hurtigst voksende byer.

Houston har ellers Texas’ største (og USAs nest største) havn. Det er først og fremst olje og oljerelaterte produkter, samt bomull som eksporteres herfra. Avstanden til Mexicogolfen er på drøyt 80 km.

Byen ble grunnlagt i 1836, og var i periodene 1837-39 og 1842-46 hovedstad i den daværende uavhengige republikken Texas. Senere utviklet Houston seg til å bli et av USAs viktigste jernbaneknutepunkter. Byen har ikke noe typisk sentrum, men er relativt ”selvgrodd” – dvs. at den er spredd utover et stort areal, og ligner mest på en mer eller mindre tilfeldig sammensmeltning av drabantbyer og forretningsområder.

Siden 1960-tallet er Houston ofte blitt omtalt som «Romfartsbyen», på grunn av at NASA valgte å legge sitt kontrollsenter for bemannede romferder her. Det befinner seg om lag 35 km sørøst for bysentrum, og bærer det offisielle navnet ”Lyndon B. Johnson Space Center”.
Houston er ellers en viktig utdanningsby – med et trettitalls universiteter og høyskoler. Størst er University of Houston med nesten 40.000 studenter.

Byen har for øvrig satset mye på kultur, og Alley Theatre regnes for å være en av USAs beste scener. Blant de øvrige kulturelle attraksjonene må særlig det naturhistoriske museet og kunstmuseet nevnes. Houston har også et av USAs mest berømte symfoniorkestre – og dessuten verdens største innendørs sportsanlegg (The Astrodome).

Nærmeste flyplass er Houston George Bush Intercontinental Airport, som ligger 37 km nord for byen. Den er for øvrig en av USAs travleste.