Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil El Paso

Finn beste pris på bilutleie i El Paso ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i El Paso. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

El Paso guide

Bilutleie El Paso

Leiebil El Paso

El Paso ligger helt vest i Texas, nærmere bestemt ved Rio Grande, som er grenseelva mot Mexico. Byen har i underkant av 610.000 innbyggere (2010), hvorav flertallet er av spansk (meksikansk) opprinnelse. Flere broer over Rio Grande forbinder El Paso med den mexikanske nabobyen Ciudad Juárez.

Byen ble grunnlagt allerede tidlig på 1600-tallet, men oppnådde ikke offisiell bystatus før i 1859. Sammen med den bymessige regionen rundt, danner El Paso et storbyområde med et totalt folketall på bortimot 750.000.

Etter at El Paso fikk jernbaneforbindelse i 1881, gikk byen inn i en sterk vekstperiode – og den er i dag et viktig finans- og handelssentrum med et sterkt mexicansk preg. Området omkring byen er ellers preget av bl.a. bomullsdyrking og kveg-avl.

Turisttilstrømningen til El Paso er betydelig – og en av attraksjonene i byen er en autentisk, restaurert mexicansk bydel. Byen har for øvrig flere interessante museer – bl.a. «The Centennial Museum and Chihuahuan Desert Gardens» – et kultur- og naturhistorisk museum, «El Paso Museum of Archaeology» – et arkeologisk museum, «El Paso Museum of History»- et historisk museum samt kunstmuseet «The El Paso Museum of Art». Sistnevnte ligger like i nærheten av byens berømte og populære Plaza Theater, som ble etablert ca. 1930. Teateret holder til i en bygning i spanskinspirert kolonistil, som regnes som et av El Pasos landemerker.

Ellers er El Paso preget av et sterkt militært nærvær. I og omkring byen ligger det store militæranlegg, bl.a. Fort Bliss, som ble anlagt i 1848 for å forsvare byen mot apacheindianere. Fort Bliss er i dag et senter for det amerikanske luftforsvaret, og et mannskap på rundt 20.000 er stasjonert der. Ikke langt unna, i nabostaten New Mexico, ligger det kjente skytefeltet «White Sands Missile Range». For de militærhistorisk interesserte er et besøk i «Fort Bliss Museums & Study Center» å anbefale.

Nærmeste flyplass er El Paso International Airport, som ligger 12 km nordvest for byen.