Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Hamburg

Finn beste pris på bilutleie i Hamburg ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Hamburg. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Hamburg guide

Bilutleie Hamburg

Leiebil Hamburg

Hamburg (offisielt navn: Freie und Hansestadt Hamburg), er en såkalt ”bystat” i Nord-Tyskland. Den ligger ved elva Elbe, og avstanden til Nordsjøen er ca. 110 km. Hamburg regnes som en av verdens viktigste og største havnebyer. Innbyggertallet i selve byen ligger på rundt 1,8 millioner (2010).

Omkring år 800 ble borgen Hammaburg anlagt ved bredden av Elbe, og rundt denne borgen vokste så den senere byen fram. I løpet av middelalderen ble Hamburg – ved siden av Lübeck – den viktigste byen i Hansaforbundet.
Under den andre verdenskrigen ble store deler av byen ødelagt av allierte bombefly, men den ble i løpet av 1950- og 1960-årene gjenoppbygget. I dag framstår Hamburg som en svært moderne og travel europeisk storby.

Det finnes en rekke attraksjoner av ulike slag i Hamburg. Den kanskje mest berømte er Tierpark Hagenbeck – Tysklands vakreste og mest tradisjonsrike dyrepark. Den ble anlagt så tidlig som i 1907, og omfatter i dag mer enn 2500 dyr (av 360 forskjellige arter). Parken er stadig blitt utvidet, og i dagens utgave av parken har alle dyrene god plass, og får boltre seg i så naturlige områder som mulig. Ved 100-årsjubileet i 2007 ble det åpnet et nytt tropisk akvarium med haier og krokodiller.

Hamburg har også sitt eget skrekk-kabinett – The Dungeons – etter mønster av det tilsvarende (og mer kjente) i London. Her kan man oppleve dramatiserte, skrekkinnjagende episoder i byens historie. Av andre litt spesielle severdigheter kan Hamburgs erotiske kunstmuseum ved forlystelsesstrøket Reeperbahn nevnes. Her finner man verdens mest omfattende historiske samling av erotisk kunst.

En mer tradisjonell kunstinstitusjon er Hamburger Kunsthalle, som huser byens største og viktigste kunstgalleri. Her er det utstilt kunstverk både av gamle mestere som Rembrandt og Rubens – og av berømte modernister som Jeff Koons og Andy Warhol. Også Nasjonalmuseet og Museum für Kunst und Gewerbe er populære besøksmål.

Noen av Hamburgs mest kjente byggverk er  St Michaeli-kirken fra 1786 med sitt 82 meter høye tårn samt den monumentale havnebygningen Speicherstadt fra 1885.

Det er også mange grønne lunger i Hamburg. Viktigst her er innsjøen Alster, som ligger midt i byen – og parkområdene rundt den. Her er det flere aktivitetsmuligheter, bl.a. seiling, roing og padling – i tillegg til ren avslapning og rekreasjon. Også den vakre parken Planten un Blumen (plattysk for Pflanzen und Blumen) er et populært besøksmål. Denne ble anlagt allerede i 1886.

Nærmeste flyplass er Hamburg Airport, som ligger i bydelen Fuhlsbüttel – 8,5 km nord for Hamburg sentrum.