Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Frankfurt

Finn beste pris på bilutleie i Frankfurt ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Frankfurt. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Frankfurt guide

Bilutleie Frankfurt

Leiebil Frankfurt

Frankfurt am Main ligger sørvest i Tyskland –  i delstaten Hessen –  og har sitt bysentrum på begge sider av elva Main. Innbyggertallet ligger på litt over 650.000 (2010), men tar man hele byregionen med (som da også inkluderer nabobyene Wiesbaden, Darmstadt og Mainz), er Frankfurt sentrum i et metropolområde (Rhein-Main), som har et totalt folketall på over 5 millioner.

Frankfurt er ellers et viktig finanssentrum – både for Tyskland og for EU. Med sin store elvehavn og trafikale infrastruktur (vei og jernbane) er byen også et betydelig kommunikasjons-knutepunkt. I tillegg er Frankfurt av mange regnet som den tyske ”litteratur-hovedstaden”. Også som industriby er Frankfurt viktig. Her finnes alt fra bilfabrikker til boktrykkerier.

Frankfurts historie går tilbake til det første århundret e. Kr., da romerne bygde et kastell ved bredden av Main – og på slutten av 700-tallet holdt Karl den store riksforsamling i ”Franconofurd”.

Deler av det moderne Frankfurt er dominert av svære kongress- og messehaller, hvor forskjellige årlige evenementer finner sted. Mest kjent er nok den internasjonale bokmessen, som samler forlag og forfattere fra hele verden. Ellers huser byen et av Tysklands største universiteter – oppkalt etter dikteren Johann Wolfgang von Goethe.

Frankfurt har et rikt kulturliv med museer (bl.a. kunstmuseet Städel, Goethe-museet og det naturhistoriske museet), biblioteker og teatre, zoologisk og botanisk hage.

Frankfurt am Main var en av de tyske byene som ble mest ødelagt under 2. verdenskrig. Store deler av det gamle middelaldersentrum – Altstadt – ble pulverisert. Mange av bygningene er imidlertid blitt rekonstruert i etterkrigstiden. Det gjelder bl.a. det praktfulle rådhuset, ”Der Römer”, opprinnelig oppført i 1405. Også Gothes barndomshjem – Goethehaus – er gjenoppbygget, samt den vakre Paulskirche. Blant de arkitektoniske severdighetene i Frankfurt må også Domkirken fra 1300-tallet nevnes. Den var blant de få gamle byggverkene som unngikk store skader da byen ble bombet.

Som et eksempel på moderne monumental-arkitektur har Commerzbank-tårnet fra 1997 en dominerende plass i bybildet. Ved oppførelsen var dette Europas høyeste bygning. Selve tårnet er 259 meter høyt, men regner man antennen med, er høyden 300 meter.

I bydelen Sachsenhausen (må ikke forveksles med den tidligere konsentrasjonsleiren nord for Berlin), finner man Frankfurts største fornøyelseskvarter.

Nærmeste flyplass er Frankfurt International Airport, som ligger 12 km sørvest for sentrum. Den er Europas mest trafikkerte.