Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Dortmund

Finn beste pris på bilutleie i Dortmund ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Dortmund. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Dortmund guide

Bilutleie Dortmund

Leiebil Dortmund

Dortmund ligger vest i Tyskland – i delstaten Nordrhein-Westfalen –  nærmere bestemt i den østlige del av Ruhr-området. Byen har i underkant av 600.000 innbyggere (2010), og er Europas største kanalhavn. Dortmund-Ems-kanalen er byens ”hovedpulsåre”.

Dortmund er første gang nevnt i skriftlige kilder i år 880. Den er da omtalt som et viktig handelssted – og senere i middelalderen fikk Dortmund stor betydning som medlem av Hansaforbundet. I tillegg til å være en betydelig industriby (med særlig vekt på elektroteknisk produksjon) er Dortmund kjent for sine mange ølbryggerier.

Dortmund ble sterkt ødelagt av alliert bombing under den annen verdenskrig, men noen av de viktigste historiske byggverkene er senere blitt gjenreist. Det gjelder bl.a. de to 1200-tallskirkene Reinoldikirche og Mariakirche.

Etter 2. verdenskrig er det blitt oppført flere monumentalbygg, bl.a. Opernhaus fra 1958 og Westfalenhalle fra 1952, et av Europas største kongress-sentre. Et kjent landemerke i Bonn er ellers fjernsynstårnet Florianturm. Fotballfrelste vil nok også avlegge arenaen “Signal Iduna Park” et besøk – hjemmebanen til det kjente fotballaget Borussia Dortmund.

Dortmund er dessuten kjent for sine mange store parker, hvorav den aller største – Westfalenpark – dekker et areal på hele 700 da. Byens botanisk hage er i tillegg et populært besøksmål, og det samme er dyreparken.

Nærmeste flyplass er Dortmund Airport, som ligger 14 km øst for sentrum.