Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Aachen

Finn beste pris på bilutleie i Aachen ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Aachen. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Aachen guide

Bilutleie Aachen

Leiebil Aachen

Aachen  er en tysk by som ligger i Nordrhein-Westfalen 40 km vest for Köln helt på grensen til Nederland og Belgia. Byen har en befolkning på 260 454 (2011) innbyggere.
Aachen er kjent for å være en spa-by med tradisjoner langt bakover i historien. Det oppstod som et romersk kursted på grunn av de varme svovelkildene. Den ble forlatt etter romertiden fram til 768 da Karl den store kom til Aachen. Han bygget et slott her og byen ble hovedstad i Karl den stores rike. Byen fungerte som kroningsby for de tysk-romerske keiserne inntil 1500-tallet.

Byen ble svært skadet under 2. verdenskrig. Det var den første byen som ble inntatt av de allierte. Aachen katedral som ble påbegynt av Karl den store er en av de få bygningene som ikke ble skadet under krigen, og den står på UNESCOS verdensarvliste. Her befinner også Karl den stores grav seg.

Andre attraksjoner i sentrum er rådhuset (bygd i 1530) med sine mange stilarter fra gotikk til barokk, og som står på ruinene av Karl den stores slott. To av byportene står igjen, samt deler av den middelalderske bymuren som fortsatt har fem tårn. Den jødiske synagogen ble ødelagt på krystallnatten 9. november 1938, men ble restaurert og gjenåpnet i 1995.

Aachens dominerende økonomiske motor er vitenskap, teknologi, informasjonsteknologi og relaterte sektorer. Her ligger et av Europas viktigste tekniske utdannelsesinstitusjoner på høyt nivå, Rheinisch-Westfalische Technische Hochschule, med over 32 000 studenter.

Den internasjonale Karlsprisen, en av Europas mest prestisjefylte priser, utdeles i byen.

Maastricht Aachen flyplass ligger i Nederland nær byen Beck rundt 40 km unna. Düsseldorf internasjonale flyplass befinner seg 80 km unna.