Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Ankara

Finn beste pris på bilutleie i Ankara ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Ankara. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Ankara guide

Bilutleie Ankara

Leiebil Ankara

Ankara er Tyrkias hovedstad, og ligger sentralt i den vestlige delen av landet. Ankara har omlag 4,6 millioner innbyggere (2011), og er landets nest største by (etter Istanbul).

Ankara ligger 900 m.o.h. og har et typisk innlandsklima – med varme somre og kalde vintre.

Byen er Tyrkias økonomiske, administrative, industrielle og kommersielle sentrum samt et viktig transportknutepunkt. Ankara er sete for den tyrkiske regjering, og huser flere regjeringsbygninger og ambassader. I tillegg har byen hele 8 universiteter.

Ankara var tidligere kjent for sin produksjon av angoraull (mohair).

Byen har en variert arkitektur fra ulike tidsepoker, mange minnesmerker fra romersk og bysantisk tid – deriblant romersk bad fra 200-tallet samt romersk tempel.

En stor turistattraksjon i Ankara er det arkeologiske museet – som har en berømt hettittisk samling fra ca. år 1800 f. Kr.

Andre velkjente severdigheter i Ankara er bl.a. Alaaddin-moskéen fra 1100-tallet, Kocatepe-moskéen fra 1987 – byens største moské (som har plass til 24.000 personer), mausoleet til Kemal Atatürk fra 1953, den 3000 år gamle Ankaraborgen samt Atakule TV-tårn – et 125 meter høyt tårn med observasjons-dekk og roterende restaurant på toppen. TV-tårnet ble bygget i 1989.

Ankara har ellers flere operahus og teatre, en botanisk hage, et luftfartsmuseum, et historisk museum samt et etnografisk museum.

Byens hovedflyplass – Ankara Esenboga International Airport –  ligger 29 km nordøst for sentrum.