Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Praha

Finn beste pris på bilutleie i Praha ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Praha. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Praha guide

Bilutleie Praha

Leiebil Praha

Praha ligger nordvest i Tsjekkia, og er landets hovedstad. Byen ligger i den tidligere østerrikske provinsen Böhmen, og har omlag 1,2 millioner innbyggere (2012). Elven Vltava (Moldau) deler byen i to.

Praha er Tsjekkias administrative og kulturelle sentrum – og byen er sete for Parlamentet, regjeringen, presidenten og Nasjonalbanken. Helt siden middelalderen har Praha vært et viktig handels- og kommunikasjonssentrum, og har historisk også vært et av Europas viktigste kulturelle sentre. Praha har idag mange teatre, operahus, konserthus og museer.

Praha har noen av Europas best bevarte bygninger og byområder fra middelalderen og 1600-tallet, og regnes for å være en av verdens vakreste byer.

Gamlebyen – “Stare Mesto” –  står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her finnes en rekke historiske turistattraksjoner. Noen av de mest kjente er det gotiske rådhuset og Tyn-kirken – begge fra 1300-tallet, samt klokketårnet fra middelalderen – med sitt berømte astronomiske ur.

Andre populære turistattraksjoner er bl.a. Karlsbroen – en av Europas eldste steinbroer fra 1300-tallet, Nasjonalmuseet – med sine natur- og kulturhistoriske samlinger, Nasjonalteatret, Kunstindustrimuseet – med sin berømte glassamling samt den moderne bydelen Nove Mesto – med Wenzelplassen (“Vaclavské Námestí”) – som er en bred aveny, og Prahas hovedstrøk.

Kongeborgen i bydelen Hradcany fra 1300-tallet er også en av de mest besøkte severdigheter i Praha. Her ligger også St. Georg-klosteret fra år 925 samt den gotiske St. Vitus-katedralen fra 1300-tallet.

Også Det jødiske kvartalet i bydelen Josefov anbefales også et besøk. Bydelen har 6 bevarte synagoger, og den eldste er fra 1200-tallet. I tillegg finnes en jødisk kirkegård samt flere museer.

Det er ellers gode shoppingmuligheter i Praha, og byen er kjent for sitt varierte uteliv – med puber, barer og nattklubber.

Flyplassen Praha Airport – Ruzyne ligger 16 km nordvest for sentrum.