Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Kutná Hora

Finn beste pris på bilutleie i Kutná Hora ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Kutná Hora. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Kutná Hora guide

Bilutleie Kutná Hora

Leiebil Kutná Hora

Kutná Hora (tysk: Kuttenberg) er en by som ligger i Tsjekkia ved elven Elben i den sentralbøhmiske regionen midt i landet. Den ligger omtrent 70 km øst for Praha.
Siden 1995 har sentrumet stått på UNESCOs verdensarvliste. Det bor 21 064 (2009) innbyggere i byen.

Byen har røtter langt tilbake i historien med både opp- og nedgangstider. Allerede i 1142 anla sistersienserordenen et kloster der. Kutná Hora var fra 1200- til 1700-tallet en viktig sølvgruveby, og den utviklet seg som et resultat av industrien i området. I en periode var det en av de rikeste byene i Europa. I dag finnes det et gruvemuseum i byen. På grunn av nærheten til Praha er det vanlig å dra på dagsturer til Kutná Hora, men det finnes også flere flotte hoteller og restauranter i den lille byen.

Byen ligger på en ås med store mengder sølvmalm i fjellgrunnen. I motsetning til andre gruvebyer ble byen lagt oppå malmen, slik at alle gruvenedgangene ligger inne i selve byen. I løpet av middelalderen gjorde byen flere forsøk på å overgå Praha både når det gjaldt prakt, rikdom og makt. Byen har hatt flere tilbakeslag med erobringer og branner, i 1770 brant store deler ned.

Det italienske hoffet fra slutten av 1200-tallet er det eldste bygget. Det fungerte både som gildehall/hoff, kongelig residens og myntstøperi . Et annet praktbygg er Santa Barbarakatedralen fra 1300-tallet som er et godt eksempel på høygotisk byggekunst. Korsfarere hadde med jord fra Jerusalem og dette gjorde byen til en foretrukket gravplass fordi den skulle ha hellig jord.

Den nærmeste flyplassen er Pardibice lufthavn som ligger 47 km fra sentrum. Praha Václav Havel lufthavn ligger 97 km fra sentrum.