1. Vær tidlig ute

Det lønner seg å være tidlig ute med bestilling av leiebil, minimum 5 dager i forveien. Da vil du stort sett få en bedre pris enn om du skulle bestille bilen samme dag som du har behov for den. Tidspunktet for bestilling av leiebil er avgjørende, siden mange utleiefirmaer opererer med flytende leiebilpriser. Dette vil si at prisene varierer fra dag til dag. I tillegg er utvalget av leiebiler bedre ved et tidlig tidspunkt, og du får dermed mulighet til å velge en av de mer rimelige bilene.

2. Forhåndsbestill leiebilen på nettet

Leiebilaktørene gir ofte rabatter til kunder som bestiller bil på nettet i god tid før hentedato. Hertz bilutleie gir f.eks. 5% rabatt til alle medlemmer som bestiller online.
Det kan også være lurt å sammenligne priser på leiebil fra flere bestillingssider på nettet.

3. Bestill gratis medlemskort fra kjente bilutleiefirmaer

Enkelte medlemskort gir deg gode rabatter ved bilutleie. Sixt gir de største rabattene i denne sammenheng, og leier du bil ofte hos dem (dvs. mer enn 3 ganger pr. år), kan du få opptil 25% rabatt som medlem. Avis, Hertz og Europcar har også gunstige rabatter for sine medlemmer.
I tillegg gir et medlemskort deg andre fordeler og rettigheter – deriblant rask behandling ved henting av leiebilen. I og med at bilutleiefirmaet har alle opplysninger om deg liggende inne på data, slipper du å fylle ut skjemaer ved skranken. Du kan også få en bedre service, og bilutleieaktøren har gjerne en egen skranke kun for sine medlemmer.

4. Si “Ja takk” til å motta nyhetsbrev fra bilutleieaktører

Ved å akseptere nyhetsbrev på e-post fra forskjellige utleiefirmaer, vil du alltid være oppdatert på de  beste og nyeste tilbudene.

5. Vær fleksibel med hensyn til hentested, hentetidspunkt og biltype

Skal du f.eks. til Milano på ferie og trenger leiebil, kan det være lurt å sjekke priser på leiebil i Milano sentrum istedenfor på flyplassen. Det kan være store prisforskjeller her, og flyplassprisene er ofte høyest. Dette skyldes et flyplasstillegg som blir lagt på i leiebilprisen.

Senker du kravene på biltype og modell når du velger leiebil, kan du også spare mange penger.

I tillegg er det ofte billigere å hente leiebilen på en torsdag, selv om du ikke har behov for bilen før fredag. Fredags-leie kommer oftest inn under helgesatser hos leiebilfirmaene, som er dyrere.

6. Unngå å betale for ekstrautstyr og tilleggsavgifter til bilen

Dersom du ofte leier bil, kan det lønne seg å ta med deg din private GPS istedenfor å låne leiebilselskapets. GPS regnes som ekstrautstyr til leiebilen, og du blir pålagt tilleggsavgift for dette. Et alternativ kan være å laste ned en GPS til din smarttelefon, istedenfor å betale for leiebilfirmaets.

Med hensyn til ekstra bilforsikringer, er et kredittkort og din personlige bilforsikring som regel nok. Du trenger dermed ikke tegne ytterligere dyre forsikringer. Husk i tillegg å sjekk at leiebilen har ubegrenset kjørelengde – dersom du skal kjøre lange avstander. Du kan bli pålagt tilleggsavgift dersom du overskrider kjørelengden.

7. Lever leiebilen på samme sted som der du hentet den

Dersom du leverer en leiebil på et annet sted – eller i en annen by – enn der du hentet den, kan du bli bli pålagt ekstra avgifter av leiebilfirmaet (enveis leie). Gebyrene for dette er som regel høye, og ligger rundt 3000 –  5000 kroner.

8. Lever bilen i tide

Du blir pålagt straffegebyr dersom du leverer bilen for sent. Det lureste her er å kontakte bilutleiefirmaet og gi beskjed om dette, så snart du blir klar over at tidsfristen ikke kan overholdes. Da vil du oftest slippe unna med lavere gebyrer enn om du ikke informerer dem.

9. Unngå parkeringsbøter og fartsbøter

Bilutleieselskapene belaster deg for relativt høye gebyrer i tillegg til selve parkerings- eller fartsboten –  så vær ekstra påpasselig med hensyn til dette i leieperioden.

Mange leiebiler er ikke utstyrt med Autopass-brikke til bomstasjoner. Da er det viktig at man kjører i manuelt felt ved bomstasjoner, og betaler for hver passering.

10. Skaff deg et kredittkort som tilbyr rabatt på leiebil

Flere kredittkort på markedet gir deg rabatter på leiebil. Enkelte gir prisavslag på leiebiler kun i Norge, andre gjelder for leiebiler over hele verden. Eks. Kredittkortet 365 Privat Mastercard gir korteier 10% rabatt på leiebil hos Avis og Hertz. Les mer om dette her.

11. Ukesleie

Normalt sett vil det være rimeligere og leie en bil i en uke fremfor 5 dager (noen ganger også 4 dager). Sjekk derfor pris også på ukeleie om du er usikker på antall dager du ønsker og leie. Normalt sett vil dagsprisen senkes jo lenger du leier bilen.