Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Piteå

Finn beste pris på bilutleie i Piteå ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Piteå. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Piteå guide

Bilutleie Piteå

Leiebil Piteå

Piteå er en svensk by og kommune i Norrbotten nordøst i Sverige som ligger ved Pite älvs utløp i Bottenviken. Det bor 22 913 innbyggere (2010) i tettstedet som er administrasjonssenter for Piteå kommune

På grunn av beliggenheten ved Bottenviken er tettstedet et populært feriested om sommeren, og står for halvparten av Nordbottens turisme. Piteå havsbad er et rekreasjonsområde som ligger 10 km lenger sør og er først og fremst kjent for sin 5 kilometer lange strand. Her er også et badeland, en stor camping og aktivitetssenter.

Når det gjelder kulinariske severdigheter er Piteå berømt for sin pitepalt, en rett som består av potetball med hakket svinekjøtt.  Piteå har et rikt kulturliv, og er kjent for festivalen Piteå dansar och ler, PDOL, som tiltrekker seg både svenske og internasjonale artister siste uken i juli hvert år.

I 1911 åpnet jernbanestrekningen Älvsbyn-Piteå jernbane og det var med å føre til økt tilflytting. Også de siste årene er det tilflytting til tettstedet og kommunen. Piteå har tradisjonelt hatt en sterk skogsindustri, og havnen er også av betydning. Kommunen er et viktig senter for både forskning og produksjon av fornybare energikilder.

Sentrumsstrukturen stammer helt fra slutten av 1600-tallet, og er konsentrert rundt Rådhusplassen. Det eldste bygget er kirken fra 1686. I hovedgaten er det to større shoppingsentre.

Den nærmeste store flyplass utenfor Pitea er Luleå Lufthavn som ligger 56 km mot nord.