Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Lucerne

Finn beste pris på bilutleie i Lucerne ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Lucerne. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Lucerne guide

Bilutleie Lucerne

Leiebil Lucerne

Lucerne er det franske navnet på den byen som nok er bedre kjent under sitt tyske navn – Luzern. Byen ligger nord i Sveits, og er hovedstad i kantonen Luzern. Byen ligger der elva Reuss renner ut i  Vierwaldstätter-sjøen. Selve byen Lucerne/Luzern har rundt 60.000 innbbyggere (2010), men regner man hele storbyområdet med, øker folketallet til omlag 200.000.

Lucerne/Luzern er et viktig jernbaneknutepunkt, og turisttilstrømningen er betydelig.

Byens historie går tilbake til 700-tallet, da det ble etablert et benediktinerkloster her, og utover i middelalderen vokste byen rundt klosteret –  og ble etterhvert et viktig handelssentrum.

Blant attraksjonene i Lucerne finner vi Europas største og mest moderne samferdselsmuseum. Det inneholder også et planetarium og et såkalt ”kosmorama”. Ellers må Kapellbrücke nevnes. Dette var opprinnelig en overbygget trebro, som ble oppført i 1333 over elva Reuss. Inne i overbygget kan man se en rekke malerier fra 1600-tallet, som framstilte byens og landets historie. Det var dermed en stor kulturell katastrofe da broen brant i 1993. En kopi er senere blitt bygget, slik at man igjen kan få et inntrykk av dette unike byggverket.

En annen type severdighet er hageanlegget «Gletschergarten». Det er bygget rundt en kjempemessig avsetning fra istiden, og anlegget inkluderer også et museum. I en fjellvegg i dette imponerende anlegget kan man se det såkalte ”Løvemonumentet” – et minnesmerke aver falne sveitsiske gardister hugget ut i en stor sandsteinsblokk. Modellen til monumentet ble laget av den berømte danske billedhuggeren Bertel Thorvaldsen.

Og får man behov for en luftig tur mens man er i Lucerne/Luzern, kan man ta svevebanen fra forstaden Kriens til toppen av fjellet Pilatuskulm, som ligger i en høyde av 2070 m.o.h.

Nærmeste flyplass er Zürich-Kloten International Airport, som ligger omlag 68 km nord for Luzern sentrum.