Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Lausanne

Finn beste pris på bilutleie i Lausanne ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Lausanne. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Lausanne guide

Bilutleie Lausanne

Leiebil Lausanne

Lausanne ligger sørvest i Sveits –  i et vakkert og kupert terreng på nordsiden av Genèvesjøen (Genfersjøen). Byen er hovedstad i kantonen Vaud. I selve Lausanne bor det rundt 120.000 innbyggere (2010), mens metropolområdet har et folketall på omlag 1,2 millioner. Så godt som hele Lausannes befolkning er fransktalende.

Lausanne er et sentralt knutepunkt for så vel jernbane som vei – og har ellers en betydelig turisttilstrømning. Lausanne er også en viktig utdanningsby, som både har sitt eget universitet (grunnlagt allerede i 1537 som teologisk akademi), en polyteknisk høyskole, kunstakademi og internasjonal hotellskole.

Det må også nevnes at Den Internasjonale Olympiske Komité har sitt sete i Lausanne, og byen har også et eget olympisk museum –  der idrettshistorien fra antikken til i dag blir presentert.

Blant de historiske attraksjonene i byen, er den gotiske katedralen «Cathédrale de Notre Dame» fra 1275 (med hele fem tårn) den mest kjente. Den regnes for å være et av de vakreste byggverkene i Sveits fra den gotiske epoken.

I nærheten av katedralen, ved «Place de la Riponne», ligger «Palais de Rumine» – som blant annet huser Lausannes kunstmuseum (Musée Cantonal des Beaux-Arts). Her kan man se verker av kjente sveitsiske og franske kunstnere.
En spesiell attraksjon er også slottet «Château de Beaulieu et Musée de l’Art Brut». Selve slottet, som ligger i byens nordvestlige del, ble oppført i 1756, og kunstsamlingen her er viet den stilart som den kjente maleren Jean Dubuffet i 1940-årene kalte ”Art Brut” – en form for psykopatologisk kunst skapt av schizofrene kunstnere.

Lausanne er ellers kjent for to store, årlige kulturarrangementer: Prix Lausanne, som er en verdensberømt konkurranse for unge dansere (arrangeres i januar-februar hvert år) og Lausanne Carnival, som hvert år i mai fyller byens gater med karnevalsløyer, gateteater, konserter m.v.

Nærmeste flyplass er Lausanne-Blécherette Airport, som ligger 4 km nord for sentrum.