Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Genève

Finn beste pris på bilutleie i Genève ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Genève. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Genève guide

Bilutleie Genève

Leiebil Genève

Genève ligger helt sørvest i Sveits, og er hovedstad i kantonen Genève. Byen har en usedvanlig vakker beliggenhet ved elva Rhônes utløp fra Genèvesjøen. I selve byen bor det rundt 185.000 innbyggere (2010), men et betydelig forstadsområde strekker seg fra sentrum og inn i Frankrike.

Genève er mer en internasjonal enn særegent sveitsisk by. Det skyldes først og fremst at en rekke store, internasjonale organisasjoner har sine hovedkontorer i byen. Det gjelder bl.a. det internasjonale Røde Kors, den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO), Verdens helseorganisasjon (WHO), Verdens handelsorganisasjon, Kirkenes verdensråd, det europeiske senteret for FN – samt flere internasjonale FN-organer. Genève er også et senter for internasjonal finans. I tillegg er Genève en viktig industri- og turistby og er verdens 4. største konferanse- og kongressby. Byen regnes ellers som et kultursentrum for det fransktalende Sveits.

Genèves historie går tilbake til antikken, og det er romerne som regnes som byens grunnleggere, i og med at senteret Genava ble anlagt her rundt år 120 f.Kr. Opp gjennom århundrene har byen vært styrt av ulike herrer – inntil reformatoren Jean Calvin i 1536 bosatte seg i byen og gjorde den til et sentrum for reformerte protestanter. Han grunnla både universitet og andre utdanningsinstitusjoner i Genève – deriblant det kjente Collège St. Antoine.

De fleste av Genèves historiske severdigheter er å finne i den gamle bydelen, Vieille Ville, som ligger på en høyde på venstre bredd av Rhône. Her er de fleste gatene smale og krokete. Blant de viktigste enkeltattraksjonene i Vieille Ville er St. Pierre-katedralen fra rundt år 1200 og rådhuset, oppført melom 1440 og 1578. I nærheten av rådhuset ligger også Reformasjons-monumentethuset og barndomshjemmet til filosofen Rousseau.

På høyre bredd ligger de fleste kontorene til de internasjonale organisasjonene. Av disse er FN-palasset det mest prangende (bygget i 1930-årene som administrasjonssenter for det daværende Folkeforbundet).

Langs Genèvesjøen er det bygget innbydende promenader, og herfra har man fritt utsyn til byens mest berømte landemerke, Jet d’Eau. Det er en fontene som er plassert ute i sjøen, og som spruter vann 145 meter opp i luften. Fontenen, sjøen, promenadene og de mange vakre parkene gjør Genève til en av Europas aller vakreste byer.

Nærmeste flyplass er Genève International Airport (Cointrin), som ligger 5 km nordvest for sentrum.