Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Basel

Finn beste pris på bilutleie i Basel ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Basel. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Basel guide

Bilutleie Basel

Leiebil Basel

Basel ligger nordvest i Sveits, nær grensen til Tyskland og Frankrike, og er hovedstad i halvkantonen Basel-Stadt. Elva Rhinen renner gjennom sentrum. Det bor i underkant av 170.000 mennesker i Basel (2011). Byen inngår i en byregion som også omfatter forsteder i Tyskland og Frankrike – og dessuten et av Europas viktigste trafikk-knutepunkter. Basel er innlandsnasjonen Sveits’ eneste havneby (endestasjon for skipstrafikken på Rhinen).

Basel er en av de viktigste finans- og industribyene i Sveits – i tillegg til at den er en gammel universitetsby. Landets eldste universitet ble grunnlagt her i 1460. Basel er en gammel by, antageligvis bygget opp av romerne på 400-tallet e.Kr. I middelalderen var byen et kirkelig sentrum, og etter reformasjonen på 1500-tallet økte byens religiøse betydning.

Rhinen deler Basel i to hoveddeler. Ved sørbredden ligger den største bydelen – Grossbasel sør for elva, mens Kleinbasel ligger ved nordbredden. Det er i Kleinbasel man finner havneområdet, og her arrangeres det dessuten messer med jevne mellomrom. Grossbasel inkluderer byens sentrale forretningsstrøk.

De fleste av severdighetene ligger i Grossbasel, bl.a. den imponerende, femskipede domkirken fra 1000-tallet, det gamle rådhuset fra tidlig 1500-tallet, og den vakre byporten ”Splendor” fra 1370.

Basel en rekke spennende museer å by på. Blant disse er Basel historiske museum, flere kunstmuseer, Det farmasi-historiske museet ved universitetet – samt det spesielle ”Puppenhausmuseum”, som er et spesialmuseum for dukker.

Ellers er både den zoologiske og den botaniske hagen populære besøksmål. Basel er også kjent som karnevalsby.  Hvert år – seks uker før påske – arrangeres karnevalsfeiringen ”Basler Fasnacht”.

Den internasjonale lufthavnen Basel-Mulhouse-Freiburg Airport ligger i St.-Louis, på fransk side av grensen, 13 km nordvest for Basel sentrum.