Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Toledo

Finn beste pris på bilutleie i Toledo ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Toledo. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Toledo guide

Bilutleie Toledo

Leiebil Toledo

Toledo ligger sentralt i Spania ved bredden av elva Tajo – ca. 70 km sørvest for den spanske hovedstaden Madrid. Byen har omlag 83.000 innbyggere (2011), og er hovedstad i den autonome regionen Castilla-La Mancha.

Toledo er en meget gammel by, og den hadde en viktig posisjon allerede i romertiden. Byen hadde ellers sin store glanstid i senmiddelalderen, da den var Spanias nest største (etter Córdoba) – og folketallet skal da ha vært på nesten 200.000.

Toledo er særlig kjent for sin stålproduksjon, og her har det blitt laget sverd og knivblader kontinuerlig siden romertiden. I dag er det turismen som har overtatt som byens primære inntektskilde.

De fleste historiske attraksjonene i Toledo ligger i gamlebyen – som er idyllisk plassert på en klippe. Rundt sentrum er en stor del av den dobbelte bymuren fra middelalderen godt bevart – og innenfor murene finner vi mange eksempler på spennende maurisk og jødisk arkitektur langs de maleriske, trange gatene.

På byens høyeste punkt troner den mektige borgen Alcázar. Et annet dominerende byggverk er den femskipede katedralen i gotisk stil, som ble oppført mellom 1226 og 1493. Den gjenkjennes på lang avstand på grunn av sine to tårn, og inne i katedralen kan man oppleve flere store kunstverk, bl.a. av den berømte El Greco. Det finnes ellers et eget El Greco-museum i Toledo.

Over elva Tajo kan man spasere på et par meget gamle broer. Den mest kjente av disse – Alcántarabroen – ble konstruert av romerne, og så på 800-tallet bygget på nytt av maurerne. Toledos gamle sentrum er i sin helhet oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Nærmeste flyplass er Madrid-Barajas International Airport, som ligger om lag 98 km nordøst for Toledo.