Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Salamanca

Finn beste pris på bilutleie i Salamanca ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Salamanca. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Salamanca guide

Bilutleie Salamanca

Leiebil Salamanca

Salamanca er hovedstad i provinsen med samme navn, og ligger 180 km nordvest for den spanske hovedstaden Madrid. Innbyggertallet er på rundt 160.000 (2011), og byen har en viktig betydning som jernbaneknutepunkt. Ellers er turismen byens viktigste næringsvei, og Salamanca mottar over en million tilreisende årlig.

Byen grunnlagt av kelterne for om lag 2400 år siden, og har opp gjennom historien vært styrt av ulike imperier. Under den spanske borgerkrigen i 1930-årene plasserte general Franco sin regjering i byen.

Spanias eldste universitet ligger i Salamanca. Det ble etablert allerede i 1218. Byens sentrum er preget av en rekke monumentale byggverk, som alle er populære turistattraksjoner. Eldst er den romerske broen fra det første århundret e.Kr.

Andre historiske bygninger er den gamle domkirken fra 1100-tallet, den nye domkirken fra 1500-tallet og ”Kamskjellhuset” fra 1512. Også flere middelalderklostre må nevnes – deriblant «San Esteban» og Ursulinerinneklosteret. Flere av disse bygningene er sentrert rundt torvet «Plaza Mayor», som ble anlagt tidlig på 1200-tallet. Den gamle bydelen er i sin helhet oppført på UNESCOs verdensarvliste, og i 2002 hadde Salamanca status som Europeisk kulturby.

En severdighet av en ganske spesiell karakter er en frosk som sitter på et dødningehode ved inngangen til universitetet. Den overleverte tradisjonen forteller at det bringer lykke å få øye på den blant alle de andre små figurene som smykker fasaden.

Nærmeste flyplass er Salamanca Airport, som ligger omlag 19 km øst for sentrum.