Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Pamplona

Finn beste pris på bilutleie i Pamplona ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Pamplona. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Pamplona guide

Bilutleie Pamplona

Leiebil Pamplona

Pamplona er  hovedstad i den nord-spanske regionen Navarra. Byen har rundt 200.000 innbyggere (2010), og ligger omlag 82 km sørøst for havnebyen San Sebastián.

Ifølge tradisjonen skal Pamplona være grunnlagt av den romerske keiseren Pompeius rundt år 75 f.Kr. under navnet Pompaelo. På 700-tallet ble byen erobret av araberne, og på slutten av det samme århundret av Karl den Store. Gjennom store deler av middelalderen var Pamplona hovedstad i kongeriket Navarra.

Det som ellers har gjort Pamplona kjent – og som også er byens hovedattraksjon – er den årlige San-Fermin-festivalen («Fiesta de San Fermín»). Den foregår i perioden 6. – 14. juli. Det er i utgangspunktet en tyrefekterfestival, men forut for arrangementene inne på selve tyrefekterarenaen foregår det såkalte okseløpet gjennom Pamplonas smale gater. Det er blitt ansett som særlig heltemodig – med fare for liv og helse – å løpe foran oksene. Flere er blitt drept i denne ”øvelsen” opp gjennom årene – enda flere stygt skadet.

San Fermin-festivalen er udødeliggjort gjennom Ernest Hemingways berømte roman Og solen går sin gang, som kom ut i 1926. Hemingway var selv til stede mange ganger under denne festivalen.

Siden San Fermin-festivalen har hatt (og fremdeles har) en slik dominerende posisjon når det gjelder Pamplonas omdømme, glemmer man lett at byen også har andre ting å by på – bl.a. en del spennende arkitektur. De viktigste severdighetene er den vakre, sengotiske domkirken fra 1700-tallet, et citadell fra 1400-tallet og restene av de tykke bymurene fra middelalderen.

Nærmeste flyplass er Pamplona Airport, som ligger 6 km sørves for Pamplona sentrum.