Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Kimberley

Finn beste pris på bilutleie i Kimberley ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Kimberley. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Kimberley guide

Bilutleie Kimberley

Leiebil Kimberley

Kimberley er hovedstad i den sør-afrikanske provinsen Northern Cape, og ligger omlag 450 km sørvest for Johannesburg. Byen har rundt 210.000 innb. (2011), og blir ofte omtalt som verdens ”diamanthovedstad”.

Kimberley ble grunnlagt som gruveby i 1871 – etter at det ble funnet to kjempe-diamanter i området. Det oppsto da et diamant-rush, idet en rekke eventyrere strømmet til. Britene var raske til å annektere området, og de dannet den britiske kolonien Vest Griqualand – til stor irritasjon for boerne, som hadde holdt til der i flere generasjoner.

Diamant-rushet varte fram til 1914, og i løpet av årene, hadde diamantjegerne gravet verdens dypeste gruvesjakt – Big Hole. Dybden på selve hovedsjakten er 400 meter.
Selv om rushet altså er over for lenge siden, foregår det fremdeles diamantproduksjon i Kimberley – og det er historikken knyttet til gruvehistorien som er byens fremste attraksjon.

Gruvene har i dag status som museum – og i tilknytning til Big Hole ligger noen restaurerte brakker fra pionertiden, samt grovsmeden De Beers hus. Det er ellers mulig – mest for kuriositetens og spenningens skyld – å kjøpe lisens til å grave i den gamle gruven. Kanskje kan man, om man har flaks, fremdeles finne en liten diamant.

Nærmeste flyplass er Kimberley Airport, som ligger 9 km sør for sentrum.