Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Johannesburg

Finn beste pris på bilutleie i Johannesburg ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Johannesburg. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Johannesburg guide

Bilutleie Johannesburg

Leiebil Johannesburg

Johannesburg, som er Sør-Afrikas største by, er hovedstad i Gauteng-provinsen – som ligger nordøst i landet. Byen har rundt 3,3 millioner innbyggere (2011), og er landets fremste handels- og finanssenter samt et knutepunkt for jernbane- og veitrafikken.

Johannesburgs plassering i fjellområdet Witwatersrand har gjort byen til sentrum for de store gullfeltene i området – og det er en rekke store gruveanlegg rundt byen. Det var også gullforekomstene som ga støtet til grunnleggelsen av Johannesburg i 1886. Ellers er Johannesburg kjent for sine mange universiteter, høyskoler og museer. Blant disse finnes både et geologisk, et etnologisk og et militærhistorisk museum. Johannesburg har også et eget jernbanemuseum.
Av severdigheter ellers må den zoologisk hagen og et stort planetarium nevnes.

De sentrale bydelene er preget av et regelmessig gatemønster og store, offentlige bygninger.  Hovedgaten Eloff Street er typisk i så måte. Apartheidsystemet gjorde at disse områdene av byen stort sett var bebodd av den hvite mindretallsbefolkningen, mens svarte og fargede bodde i egne bydeler i utkanten. Selv om raseskillet er opphevet, preger dette beboelsesmønsteret fremdeles Sør-Sfrikas største by. Den største og mest kjente av de svarte bydelene er Soweto.

Det finnes også en egen bydel som i stor grad er viet kulturelle aktiviteter – i første rekke scenekunst. Den heter Adjacent, og her er det en rekke eksperimentelle teatre. Noen av dem har røtter i protest- og opprørsbevegelsene under apartheidstyret.

Nærmeste flyplass er Johannesburg OB Tambo International Airport, og den ligger 25 km nordøst for sentrum. Dette er den travleste flyplassen i hele Afrika.