Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Cape Town

Finn beste pris på bilutleie i Cape Town ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Cape Town. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Cape Town guide

Bilutleie Cape Town

Leiebil Cape Town

Cape Town (afrikaans: Kaapstad) er hovedstaden i den sør-afrikanske provinsen Western Cape. Byen ligger ved Table Bay, litt nord for Kapp Gode Håp. Rundt byen er det flere høye fjell – bl.a. Lion’s Head, Devil’s Peak og det nesten 1100 meter høye Table Mountain. I bukta utenfor byen ligger den tidligere fangeøya Robben Island, kjent som stedet der Nelson Mandela satt fengslet i en årrekke. Innbyggertallet i selve Cape Town ligger på rundt 850.000 (2010), men tar man hele storbyområdet med, stiger folketallet til nesten 3,5 millioner. Med det er Cape Town Afrikas tredje største metropol.

Cape Town er en av Sør-Afrikas aller viktigste eksporthavner. Her utskipes det bl.a. gull, diamanter og frukt. Ellers har byen en omfattende og variert industri – samt et stort skipsverft. De senere årene er dessuten stadig økende turismen blitt en viktig næringsvei.

Cape Town vokste fram på 1600-tallet som en viktig provianteringsstasjon for nederlandske skip på vei til India, og ble dessuten et knutepunkt for innvandrere. Rundt år 1800 ble byen besatt av engelskmennene. Cape Town har hatt bystatus siden 1840. Etter mange års protest mot det sør-afrikanske apartheid-regimet, var byen i 1980-årene et sentrum for opprør og demonstrasjoner.

Dagens Cape Town er en moderne storby med brede, gater og avenyer – samt en rekke store parker. En del historiske minnesmerker er imidlertid bevart – og de er blant byens viktigste attraksjoner. Det gjelder bl.a. det nederlandske kastellet fra rundt 1670 (Castle of Good Hope). Det huser i dag et militærmuseum. Også Slave Lodge (Cultural History Museum) er vel verd et besøk. Det holder til i en bygning fra 1679 – som opprinnelig ble brukt til å ”oppbevare” slaver. Senere har bl.a. Høyesterett holdt til her. I dag er det et historisk museum i bygningen – også med avdelinger for keramikk, verktøy og leketøy. Også kirken Groote Kerk fra 1836 er regnet som en av Cape Towns severdigheter.

De fleste turister i Cape Town vil avlegge fangeøya Robben Island et besøk. Den ligger tolv kilometer utenfor byen og har vært brukt som fengsel siden 1600-tallet. Det var her fredsprisvinner Nelson Mandela satt fengslet i 27 år. Siden 1997 har Robben Island vært museum. Det går ferger til øya fra havnen i Cape Town.

Ellers er et besøk på toppen av Table Mountain en spektakulær opplevelse. Man kan enten gå til fots, eller benytte gondolbane.

Nærmeste flyplass er Cape Town International Airport, som ligger 25 km øst for sentrum.