Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Porto

Finn beste pris på bilutleie i Porto ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Porto. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Porto guide

Bilutleie Porto

Leiebil Porto

Porto (også kjent som Oporto) ligger nordvest i Portugal ved Atlanterhavskysten, rundt 5 km fra utløpet av elva Douro. Selve byen har ca. 270.000 innbyggere (2010), men tar man forstedene med, øker folketallet til rundt 1,25 millioner.

Porto er Portugals nest største by (etter hovedstaden Lisboa), og er også det viktigste senteret for handel og industri i den nordlige delen av landet. I romertiden var byen kjent som Portus Cale (som navnet Portugal er avledet av), og en periode på 1000-/1100-tallet hadde den en hovedstadsfunksjon.
Byen er mest kjent for sin portvin – som har vært produsert og eksportert her siden 1600-tallet.

Porto har en vakker beliggenhet, og er bygget ut fra en form for terasseplan oppover i et skrånende terreng. Blant de arkitektoniske attraksjonene er katedralen fra 1100-tallet (senere noe ombygget) et dominerende byggverk. Den ligger i nærheten av et stort bispepalass fra 1700-tallet. Andre spesielle kirkebygg er São Martinho de Cedofeita fra 1100-tallet og basilikaen São Francisco fra 1400-tallet.

Ved sørbredden av Douro ligger forstaden Vila Nova de Gaia, som først og fremst er kjent som ”vinhandlernes by”. Her finnes det enorme vinkjellere som er sprengt inn i fjellet.

Andre populære besøksmål i Porto er Kunstakademiet, Portvinsinstituttet og et nytt museum for samtidskunst, tegnet i 1999 av den kjente arkitekten Alvaro Siza.

Nærmeste flyplass er Porto Airport, som ligger 11 km nordvest for byen.