Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Madeira

Finn beste pris på bilutleie i Madeira ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Madeira. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Madeira guide

Bilutleie Madeira

Leiebil Madeira

Madeira er en portugisisk øygruppe i Atlanterhavet, som ligger omlag 600 km vest for Marokko-kysten.

Madeira har omlag 250.000 innbyggere (2010). De fleste bor på selve Madeira, men det er også en del innbyggere (ca. 4.500) på den nest største øya – Porto Santo.

Det finnes bevarte kart over Madeira fra 1300-tallet, men øygruppen ble deretter ”glemt”, inntil den ble gjenoppdaget av portugiserne i 1418. Siden da har Madeira vært en del av Portugal – bortsett fra en periode under Napoleons-krigene på begynnelsen av 1800-tallet, da øygruppen var okkupert av britene.

”Hovedstaden” Funchal ligger på sørkysten av hovedøya, og har rundt 112.000 innbyggere. De øvrige byene er relativt små. Funchal er sentrum for Madeiras turisme – som i dag er øygruppens viktigste inntektskilde. Turistsatsningen begynte allerede i siste del av 1800-tallet, da med at overklassen i Europa (særlig i Storbritannia) var viktigste målgruppe. Etter 2. verdenskrig – først og fremst etter at flyplassen utenfor Funchal ble åpnet i 1964 – har Madeira utviklet seg videre som populært reisemål også for ”vanlige” turister.

På 1400- og 1500-tallet ble det satset stort på sukkerhandelen, noe som la grunnlag for en sterk velstandsøkning på Madeira. I denne perioden ble det oppført flere store byggverk, bl.a. katedralen Sé i Funchal. På 1600-tallet overtok satsningen på vinproduksjon en del for sukkerdyrkingen – og det ble etter hvert utviklet en helt egen vin-tradisjon på Madeira.  Begrepet ”Madeiravin” oppsto på 1700-tallet, og er fremdeles noe av det øygruppen forbindes mest med.

Hovedøya Madeira er dominert av fjell, og store deler av øya ligger høyere enn 500 m.o.h. Den høyeste fjelltoppen er Pico Ruivo, der toppen rager hele 1861 meter over havflaten. Mellom fjellene er det flere vakre daler og raviner. Kysten er dominert av bratte klipper, hvorav den høyeste – Cabo Girao, litt vest for Funchal – stuper 580 meter rett ned mot sjøen.

Landskapet på den nest største øya – Porto Santo – er noe annerledes. Her ligger det høyeste punktet på 520 m.o.h., og langs kysten er det hele 9 km med sandstrand.

Madeiras internasjonale flyplass – Funchal Airport –  ligger ved Santa Cruz, 12 km nordøst for Funchal.