Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Lisboa

Finn beste pris på bilutleie i Lisboa ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Lisboa. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Lisboa guide

Bilutleie Lisboa

Leiebil Lisboa

Lisboa er hovedstad og største by i Portugal. Byen ligger sørvest i landet, ved den nordlige bredden av elven Tejo – rundt 15 km fra selve elvemunningen. Det bor ca. 548.000 mennesker i selve Lisboa (2011), men tar vi hele storbyområdet med, stiger folketallet til rundt 2 millioner.

Lisboa er bygget i et opprinnelig svært kupert terreng. Dette vises i dag ved det høye antallet ”trappegater” – og ved at det flere steder i byen går taubaner (såkalte ”funiculares”). Lisboas historie strekker seg tilbake til oldtiden, og status som hovedstad har byen hatt siden 1256.

Den eldste bydelen – Alfama – er preget av trange gater og smug, og ble i stor grad spart i det store jordskjelvet som rammet Portugal i 1755. Her finnes det flere bevarte byggverk fra romersk og maurisk tid, og disse tilhører selvsagt byens viktigste attraksjoner. Blant disse er den romanske katedralen Sé de Lisboa (Santa Maria Maior) fra 1147 og festningen Castelo de São Jorge (også fra 1100-talet).

Ellers har hver del av byen sitt særpreg. Det nye sentrumsområdet som ble bygget opp etter jordskjelvet i 1755, kalles Baixa. Det er preget av brede gater og store, åpne plasser. Hovedgaten Avenida da Liberdade er hele 90 meter bred og 1,5 km lang. Ellers er Praca do Comercio – Lisboas største åpne plass – et samlingspunkt. I denne delen av byen ligger også de travleste forretningsstrøkene.

Et annet forretningsstrøk – Chiado – ligger litt vest for Biaxa. Her finner man en rekke shoppinggater med elegante butikker av alle slag. Lisboas mest populære restaurantstrøk – Bairro Alto – finner man  litt nordvest for Chiado. Det er preget av eldre bebyggelse, og her er det også et par spesielt vakre kirker – bl.a. Igreja de São Roque fra 1566.

Andre bydeler som kan nevnes, er Alcantara (særlig på grunn av det imponerende 1700-tallsslottet Palacio das Necessidades) – og Belém, der vi både finner Lisboas kanskje mest kjente bygning (Torre de Belém fra 1521) og klosteret Mosteiro dos Jerónimos (1496). Begge disse står på UNESCOs verdensarvliste.

Ellers er Aqueduto das Águas Livres – en nesten 2 mil lang akvedukt fra 1700-tallet et populært besøksmål. Når det gjelder mer moderne severdigheter, er det en annen bro som dominerer bybildet i Lisboa –  “25. april-broen” over Tejo, åpnet i 1966 som en av verdens lengste hengebroer.

Byens flyplass –  Lisboa Airport – Portela –  ligger 7 km nordøst for hovedstaden.