Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Funchal

Finn beste pris på bilutleie i Funchal ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Funchal. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Funchal guide

Bilutleie Funchal

Leiebil Funchal

Funchal er ”hovedstad” i den portugisiske øygruppen Madeira i Atlanterhavet. Den ligger på sørkysten av hovedøya, og har om lag 112.000 innbyggere (2011).

Funchals viktigste næringsvei er turismen (særlig i vintersesongen). Ellers har byen en betydelig vinproduksjon og sukkerindustri. Dessuten er det en travel havn i Funchal, der det foregår en del eksport, særlig av vin og frukt – i tillegg til at et stort antall cruiseskip legger til kai her.

Funchal ble grunnlagt 1421, og er oppkalt etter planten fennikel, som på portugisisk heter ”funcho”. Byen har siden 1960-årene satset stort på turisttrafikk – men mottok også før det mange tilreisende, særlig fra den europeiske overklassen.

Funchal er kanskje mest kjent for sitt spektakulære fyrverkeri hver nyttårsaften. Da er havnen gjerne full av utenlandske cruiseskip. Ellers har byen en meget vakker beliggenhet i et bratt terreng, der smale gater og hvitkalkede hus brer seg fra sjøen og oppover fjellsidene. Funchals høyeste punkt ligger på over 1200 m.o.h. De fleste av gatene i den eldste delen av byen er belagt med brostein, og her ligger også Funchals mest dominerende byggverk – katedralen Sé de Funchal, som ble oppført på 1500-tallet.

En annen populær attraksjon i Funchals gamleby er festningen São Lourenco fra 1500-tallet. Ellers finnes det en rekke interessante museer i byen, samt flere store parker.

Oppe i fjellene, rundt 600 meter over sentrum, kan man besøke den vakre kirken Nossa Senhora do Monte fra 1741, som med sine to spir er godt synlig fra sjøen. Herfra kan man oppleve de spesielle og berømte turene med kurvkjelker med sjåfør (carros de cesto) nedover gatene mot sentrum. Det er også mulig å benytte gondolheisen til/fra fjellet.

Byen har en egen internasjonal flyplass, Funchal Airport – Santa Cruz (også kjent som Madeira Lufthavn), som ligger rundt 13 km øst/nordøst for sentrum.