Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Agueda

Finn beste pris på bilutleie i Agueda ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Agueda. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Agueda guide

Bilutleie Agueda

Leiebil Agueda

Agueda er en by og kommune i den nordlige delen av Portugal. I selve byen er det rundt 15.000 innbyggere (2010), mens hele kommunen har et folketall på ca. 50.000.

Agueda har vært egen kommune siden 1834, mens sentrum fikk bystatus først i 1985. Det har imidlertid vært bosetting på stedet siden oldtiden. Det lå en romersk festning i nærheten på 300-tallet, mens det på 800-tallet hadde utviklet seg en travel handelsplass der byen nå ligger. I 1325 er det dokumentert at den portugisiske helgendronningen Isabel besøkte Agueda mens hun var på pilgrimsreise til Santiago de Compostela.

Aguede er en sjarmerende liten by, men de fleste turistattraksjonene befinner seg andre steder i kommunen. Mest kjent er det arkeologiske utgravningsområdet “Cabeco do Vouga”,  som ligger 9 km nord for Agueda sentrum. Der har man avdekket en gammel romersk bosetting – Castelium Marnelis.

Ellers må klosteret Convento do Santo António nevnes. Det ligger i landsbyen Serém, 12 km nord for Agueda by, og ble påbegynt i 1634.

Den tradisjonelle kulturen i Agueda-området er preget av sterke håndverkstradisjoner, bl.a. keramikkarbeider, håndlagede kurver, håndstrikkede klesplagg osv. Dessuten har området sine lokale mattradisjoner – bl.a. en spesielt tilberedt Leitão, det vil si en to til seks uker gammel grisunge som er helstekt/grillet (engelsk: suckling pig). Mange turister vil også gjerne smake den lokale vinen.

Nærmeste internasjonale flyplass er Porto Lufthavn, som ligger ca. 80 km nord/nordvest for Agueda.