Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Poznań

Finn beste pris på bilutleie i Poznań ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Poznań. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Poznań guide

Bilutleie Poznań

Leiebil Poznań

Poznań er en by med rundt 560.000 innbyggere (2008), som ligger ved elva Warta sentralt i Polen – omtrent midt mellom Warszawa og Berlin. Poznań er en av Polens viktigste industribyer – og den har også stor betydning som handels-, kultur- og utdanningssentrum. Her ligger bl.a. det kjente deriblant Adam Mickiewicz-universitetet, som har over 130.000 studenter.

Poznań er en av Polens eldste byer, og den var på høyden av sin makt – bl.a. som fyrstesete – på 1200-tallet. Sentrum lå da på høyre elvebredd. Etter hvert ble en nyere, tysk bydel bygget opp på venstre bredd – og her lå byens maktsentrum på 1500-tallet, under Poznans neste glansperiode. I 1793 kom byen under preussisk herredømme, men har siden 1919 tilhørt Polen. Som så mange andre polske byer, ble Poznań sterk ødelagt under 2. verdenskrig – men ble i løpet av de første etterkrigsårene fullstendig gjenoppbygd.

Mange av Poznans severdigheter befinner seg i Gamlebyen. Her ligger det gamle middelaldertorget med rådhuset fra 1300-tallet med sin nåværende fasade er fra 1500-tallet.

I Gamlebyen finner vi dessuten Gorka-palasset, et bygningskompleks fra 1500-tallet som bl.a. huser byens arkeologiske museum. Av andre kulturinstitusjoner må følgende nevnes: Det praktfulle Raczynski-biblioteket fra 1800-tallet, spesialmuseet for musikkinstrumenter, det gamle kongelige slottet (som i dag huser et kunstmuseum) og Zamek Cesarski – et palass innviet i 1910 for den tyske keiser Vilhelm II. Det fungerer i dag som kulturhus og historisk museum.

Poznans aller mest berømte byggverk er den imponerende St. Peter og St. Paulus-basilikaen, som er Polens eldste katedral (påbegynt allerede på 900-tallet).

Ellers er Poznań kjent for å være vertskap for to av Polens mest populære kulturarrangementer – den årlige Malta Teaterfestival og Henryk Wieniawski Internasjonale Fiolinkonkurranse, som arrangeres hvert femte år.

Nærmeste flyplass er Henryk Wieniawski Airport, som ligger 7 km vest for sentrum.