Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Olkusz

Finn beste pris på bilutleie i Olkusz ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Olkusz. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Olkusz guide

Bilutleie Olkusz

Leiebil Olkusz

Olkusz er en by sør i Polen ikke langt fra grensen til Tsjekkia og Slovakia, rundt 30 km nordvest for Krakow. Den har 37 552  innbyggere (2006) og er den viktigste byen i regionen Olkusz.

Det første skriftlige dokumentet som refererer til byen er fra 1299. Byen ble opprinnelig styrt av borgere av tysk avstamning, og innbyggerne var for det meste velstående på grunn av blygruver i området. Også sølv er funnet her.
Byen ligger ved elven Baba like ved Krakowsko-Częstochowska høylandet. Rundt 40 km vest for byen befinner byen Czestochowa seg som besøkes av rundt fem millioner turister og pilegrimer hvert år. Pilegrimsmålet er Den Sorte Madonna av Częstochowa, også kalt Den Sorte Maria, som oppbevares i Jasna Góra-klosteret i byen og skal utføre mange mirakler.
Nærheten til Krakow, en av Polens mest besøkte byer, er også sentral for Olkusz.

En av de mest berømte bildene i verden som brukes som illustrasjons på holocausts grusomheter er av Rabbi Moshe Hagerman den Dayan, dommer i Olkusz, som blir gjort narr av og misbrukt av tyske soldater. Bildet ble senere identifisert av folk som overlevde krigen og datert til 31. juli 1940, også kalt «blodonsdag i Olkusz»

Den nærmeste store flyplassen er John Paul II internasjonale lufthavn Kraków-Balice, 39 km fra sentrum av Olkusz, Polen. En annen stor flyplass er Katowice internasjonale lufthavn, 51 km unna.