Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Kraków

Finn beste pris på bilutleie i Kraków ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Kraków. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Kraków guide

Bilutleie Kraków

Leiebil Kraków

Kraków ligger helt sør i Polen, ved elva Wisla – og har omlag 850.000 innbyggere (2010). Kraków er Polens nest største by, og den regnes for å være landets kulturelle hovedstad. Den er dessuten et viktig sentrum for handel og industri.

Krakows historie som by strekker seg tilbake til ca. 800 e.Kr., med utgangspunkt i en mektig borg. En periode i middelalderen var den polsk hovedstad, men ble helt ødelagt av tatarene i 1241. Etter å ha blitt gjenoppbygget, fortsatte den å ha en sentral posisjon som polsk kroningsby.

Kraków har mange viktige kultur- og utdanningsinstitusjoner – bl.a. Polens eldste universitet (grunnlagt i 1364), samt en rekke andre høyskoler og akademier. Blant byens mange museer finner vi Czartoryski-museet (der man bl.a. kan se kunstverk av kjente renessansemalere) – og Det Jagiellonske Museum (som huser den berømte Copernicus’ globus).

Gamlebyen i Kraków (Stare Miasto) inneholder en rekke arkitektoniske og historiske severdigheter, og står i sin helhet på UNESCOs verdensarvliste. Mange av bygningene er i renessansestil, men også gotikk og barokk er representert. De tidligere festningsmurene og vollgravene rundt gamlebyen danner i dag fundamentet for et vakkert parkanlegg. To av de gamle festningstårnene er fremdeles intakte. Midt i det historiske sentrum ligger det gamle torvet fra 1300-tallet (Rynek Glowny), omkranset av flere monumentale byggverk, bl.a. Mariakirken (oppført i 1355). Også den store, berømte markedhallen Sukiennice ligger her. Der kan man også se utstillinger av polsk kunst. Dessuten må det flotte rådhustårnet fra 1300-tallet nevnes.

I den sørlige delen av gamlebyen ligger kalksteinsklippen Wawel, der både den mektige Kraków-katedralen og det gamle kongeslottet (begge fra 1300-tallet) ligger. I katedralen ligger flere av Polens gamle konger og helter begravet, og borggården rundt slottet regnes for å være en av Europas vakreste.

Også bydelen Kazimierz er verd et besøk, først og fremst fordi den representerer det historiske sentrum for byens sterke jødiske kultur. Her finner man også et betydelig jødisk museum.

Kraków ble kåret til europeisk kulturby i år 2000.

Nærmeste flyplass er Kraków Airport, som ligger 11 km vest for sentrum.