Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Katowice

Finn beste pris på bilutleie i Katowice ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Katowice. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Katowice guide

Bilutleie Katowice

Leiebil Katowice

Katowice (tysk: Kattowitz) ligger helt sør i Polen, i regionen Schlesien – og er en by med rundt 320.000 innbyggere (2010). Den ligger imidlertid i et større, urbant område – der det totalt bor rundt 3,5 millioner mennesker. Katowice er først og fremst en viktig industriby – men er også områdets desiderte sentrum for kultur og utdanning.

Katowice ble grunnlagt rundt år 1600, men fikk ikke bystatus før i 1865. Den tyske påvirkningen på Katowice har historisk sett vært betydelig, men siden 1921 har byen tilhørt Polen – selv om et flertall av innbyggerne den gangen hadde foretrukket å være ”tyske”.

Det finnes en rekke betydelige kulturinstitusjoner i Katowice – deriblant flere teatre og museer. Svært mye av byens kultur er viet den schlesiske tradisjonen. Byens viktigste teater (etablert 1907) er Det Schlesiske Teater – mens det største og mest kjente museet er Det Schlesiske Museum. Sistnevnte holder til i en eldre, staselig hotellbygning – og huser en rekke etnologiske og arkeologiske gjenstander –  i tillegg til et stort antall schlesiske kunstverk.
Blant de andre museene må særlig det interessante museet for polsk scenografi nevnes.

Katowices sentrale kirke, Kristus-katedralen, er relativt ny – bygget i perioden 1927-1955 i klassisistisk stil. I tilknytning til den ligger et praktfullt, eldre erkebispepalass i en vakker park. Parker er det ellers mange av i Katowice – og den største og mest populære er Wojewodzki kultur- og rekreasjonspark, som bl.a. inneholder en zoologisk hage, et planetarium, et badeland og en fornøyelsespark.

Nærmeste flyplass er Katowice Airport, som ligger 40 km nord for byen.