Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Gdańsk

Finn beste pris på bilutleie i Gdańsk ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Gdańsk. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Gdańsk guide

Bilutleie Gdańsk

Leiebil Gdańsk

Gdańsk (tysk: Danzig) ligger helt nord i Polen, nærmere bestemt ved der elva Wisla renner ut i Gdanskbukta. Selve byen har et innbyggertall på omlag 457.000 (2010), og utgjør sammen med nabobyene Gdynia og Sopot en større urban region med i overkant av 1 million innbyggere (”Trippelbyen”).

Gdańsk er – sammen Gdynia – Polens viktigste havneby, og havnene i de to byene er administrert som én enhet.

De tradisjonelle næringer som skipsbygging, petrokjemisk, kjemisk og næringsmiddelindustri er fortsatt viktige, men siden 1990-årene ar det skjedd en betydelig omstilling til andre næringer, og blant nyere vekstnæringer finnes elektronisk industri, datateknologi, telekommunikasjon, kosmetikk og farmasi.

Gdańsk omtales første gang i år 980, og ble Hansaby på 1200-tallet. I 1308 ble den erobret av Den tyske orden. Fra 1300-tallet av og frem til 1945 er byen oftest omtalt under sitt tyske navn, Danzig. Senere har byen vært under vekslende styre, men har siden 2. verdenskrig vært en av Polens mest innflytelsesrike byer.

Gdańsk er i tillegg et viktig utdannings- og kultursenter, med universitet, høyskoler, forskningsinstitutter, nasjonalmuseum, opera, zoologisk hage m.m.

Gdańsk var tidligere kjent for sine arkitektoniske minnesmerker. Etter de store ødeleggelsene under den annen verdenskrig, er de fleste i dag gjenreist. Dette gjelder bl.a. Gamlebyen (Stare Miasto) med sine gavlhus fra 1500–1700-tallet og smale, krokete gater, og det vakre og imponerende Gamletorget “Dlugi Targ”. Den rikt utsmykkede Mariakirken (oppført i perioden 1343–1502), for en stor del ødelagt 1945, er en av de største i Europa (lengde 105 m, bredde 66 m, tårnhøyde 78 m). Byen har også mange andre prektige kirker. Karakteristiske byggverk er også Krantor fra 1411 med skipsfartsmuseum samt renessanserådhuset fra 1605 med sitt 82 m høye tårn.

En stor turistattraksjon er også den gamle lastekranen “Stary Zuraw” fra 1300-tallet, der det idag er et sjøfartsmuseum.

Nærmeste flyplass er Gdańsk Lech Walesa Airport, som ligger 12 km nordvest for byen.