Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Klagenfurt

Finn beste pris på bilutleie i Klagenfurt ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Klagenfurt. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Klagenfurt guide

Bilutleie Klagenfurt

Leiebil Klagenfurt

Klagenfurt (fra 2007 Klagenfurt am Wörthersee) er hovedstad i den østerrikske delstaten Kärnten, og har i underkant av 100.000 innbyggere (2011). Sør for byen ligger fjellkjeden Karavankene, som danner grensen mot Slovenia. Vest for byen ligger innsjøen Wörthersee.

Klagenfurt er både en viktig industriby og et samferdselsknutepunkt. Dessuten er byen kjent for sine mange messer.

Klagenfurt ble grunnlagt på slutten av 1100-tallet, og ble hovedstad i Kärnten i 1518. I 1544 ble byen fullstendig ødelagt av en brann. Etter gjenoppbyggingen ble Klagenfurt den mest betydningsfulle festningen i Østerrike. Etter 1. verdenskrig gjorde Jugoslavia krav på byen, men en folkeavstemning i 1920 sikret at Klagenfurt forble østerriksk.

Klagenfurt mottar en stor strøm av turister hvert år – og byen har da også mange attraksjoner å vise fram, bl.a. en rekke interessante museer. Et av de fremste er det historiske museet «Kärntner Landesmuseum», som er et av de største museene i Østerrike. Dessuten finnes flere kunstmuseer i byen. De mest kjente er «Die Stadtgalerie Klagenfurt» – med utstilling av klassisk modernisme samt  «Das Museum Moderner Kunst Kärnten» – med utstilling av moderne kunst.

Det finnes ellers flere severdige kirker i sentrum, der Klagenfurter Dom fra 1581 er den største. Den har også funksjon som katedral for bispedømmet Gurk. Også den vakre kirken «Heiligengeistkirche» er et populært besøksmål – samt det tidligere middelalderklosteret «Stift Viktring».

En av de viktigste ikke-religøse bygningene i sentrum er «Landhaus Klagenfurt», oppført sist på 1500-tallet. Deler av bygningen disponeres i dag av parlamentet i Kärnten.

Ellers er hele det gamle sentrum i Klagenfurt en attraksjon i seg selv. Også i områdene rundt byen ligger det en rekke severdigheter – bl.a. et tjuetalls gamle slott og en rekke vakre parkområder, der det også er flotte badestrender og tilbud om båtutleie.

Nærmeste flyplass er Klagenfurt Airport, som ligger 3 km nordøst for sentrum.