Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Ålesund

Finn beste pris på bilutleie i Ålesund ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Ålesund. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Ålesund guide

Bilutleie Ålesund

Leiebil Ålesund

Ålesund ligger på vestkysten i Møre og Romsdal fylke, og har 44.000 innbyggere (2012). Byen ligger i landskapet Sunnmøre, og er Norges 11. største by.

Ålesund er et betydelig handels- og kultursentrum for regionen, og har dessuten en viktig eksporthavn – der eksportvarene først og fremst er fisk og fiskeprodukter. Skipsruten “Hurtigruten” (som går mellom Bergen – Kirkenes) ankommer havnen i Ålesund daglig, og sommerstid kan man ta Hurtigruten fra Ålesund til Geiranger.

Byen strekker seg over flere øyer, og bysentrum ligger på  Aspøya og Nærvøya. Ålesund ble rammet av en bybrann i 1909, og store deler av sentrum ble totalskadet. Idag er byen kjent for sin arktiektur i jugendstil med tårn, spir og ornamenter.

Noen populære turistattraksjoner i Ålesund er bl.a. Ålesund kirke fra 1909, Ålesund Museum – med sine kulturhistoriske utstillinger innen fangst, fiske og sjøfart, Middelaldermuseet med sine arkeologiske utgravinger, Fiskerimuseet, Sunnmøre Museum – et friluftsmuseum/folkemuseum med utstillinger av hus og båter, Borgund kirke – med sin kjerne fra middelalderen samt kunstmuseet KUBE.

3 km vest for sentrum ligger Atlanterhavsparken, som er Ålesunds Akvarieanlegg. Dette er et av Nord-Europas største saltvannsakvarium, der besøkende kan lære mer om dyrelivet i Atlanterhavet.

Ålesund Vigra Lufthavn ligger på øya Vigra – 18 km nordvest for sentrum. Det er veiforbindelse til flyplassen via to undersjøiske tunneller.