Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Fez

Finn beste pris på bilutleie i Fez ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Fez. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Fez guide

Bilutleie Fez

Leiebil Fez

Fès eller Fez er en innlandsby i den nordlige delen av Marokko. Byen har i underkant av 1,2 millioner innbyggere (2010), og er Marokkos fjerde største by (etter Casablanca, Rabat og Marrakech). To elver – Oued Fès og Oued Sebou – renner sammen nær sentrum, og de har hatt stor betydning både for byens industri og for landbruket i omegnen.

Byen ble grunnlagt i år 789 av kong Idiris I, og fikk sitt første universitet allerede i år 859. Det ble oppført i tilknytning til Kairouyine-moskéen. Byen etablerte seg dermed som et senter for for teologi, kultur og vitenskap, noe som også var en medvirkende årsak til at Fez gjennom store deler av middelalderen fungerte som Marokkos hovedstad.

Byen kan grovt sett deles i tre: Fez el Bali (gamlebyen eller medinaen), Fes-Jdid (den nye byen fra 1200-tallet, der også byens jødiske kvarter befinner seg) og Ville Nouvelle, den moderne bydelen som ble bygget av franskmennene i løpet av kolonitiden.

Blant attraksjonene i Fez, finnes det en rekke vakre moskéer. På 1500-tallet skal det ha vært 800 i alt, men tallet er i dag redusert til rundt 130. Ellers er medinaen den mest populære severdigheten i Fez. Den regnes for å være verdens største bilfrie område. Bydelen har bevart sin middelalder-struktur med trange gater og smug, i tillegg til at det finnes flere moskéer, palasser og gamle handelshus her. Hele medinaen står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

En særegen ”attraksjon” som også fortjener å bli nevnt, er den karakteristiske Fez-hatten. Den har nemlig, som navnet antyder, sin opprinnelse her – selv om den fra 1800-tallet av også er blitt produsert flere andre steder, bl.a. i Frankrike.

Nærmeste flyplass er Fez-Saïss Airport, som ligger 13 km sør for sentrum.