Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Valletta

Finn beste pris på bilutleie i Valletta ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Valletta. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Valletta guide

Bilutleie Valletta

Leiebil Valletta

Valletta (La Valetta) er Maltas hovedstad, og den ligger på nordøstkysten av hovedøya, på en odde mellom de to buktene Grand Harbour og Marsamxett Harbour. Byens størrelse er beskjeden. Kun rundt 6.300 mennesker er bosatt der (2006).

Næringslivet i byen domineres av handel og turisme, og fra havnen går det ferje til Sicilia i Italia. Byens universitet ble grunnlagt i 1769.

Valletta ble grunnlagt 28. mars 1556 til minne om seieren over tyrkerne 9 år tidligere. Grunnleggeren var Jean de Vallette (1494-1568), som var stormester i Johannitterordenen. Valletta var lenge hovedsete for Johannitterordenen, noe som preger en del av den gamle bebyggelsen. Det gjelder bl.a. ”Stormesterpalasset”, hvor ordenens stormestre er gravlagt. Det har i dag også funksjon som Maltas regjeringsbygning.

Til tross for at Valletta ble sterkt skadet under 2. verdenskrig, kjennetegnes fortsatt byen av trange, bratte gater og arkitektur fra barokk-epoken. Også andre stilepoker – bl.a. nyklassisismen – er representert. Valetta er i sin helhet oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Blant enkelt-attraksjonene er Det nasjonale arkeologiske museet et populært besøksmål. Dette holder til i en bygning fra 1500-tallet, som ligger ved byens hovedgate, Triq ir-Republika. Her er så å si hele Maltas historie samlet. En annen betydelig severdighet er den imponerende St. John’s Cathedral, som ble bygget i 1570-årene for ridderne av Johannitter-ordenen. Særlig interiøret er storslagent. Det er også et eget museum i katedralen, hvor man bl.a. kan se kunstverk av Caravaggio – og i katedralens krypt ligger byens grunnlegger, Jean de la Vallette, begravet.

Ved innseilingen til byen, på den lille halvøya Sciberras, ligger den berømte festningen St. Elmo fra 1500-tallet.

Maltas eneste flyplass, Malta International Airport, ligger 5 km sørvest for Valletta sentrum.