Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Klaipėda

Finn beste pris på bilutleie i Klaipėda ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Klaipėda. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Klaipėda guide

Bilutleie Klaipėda

Leiebil Klaipėda

Klaipėda (tysk: Memel eller Memelburg) er Litauens eneste havneby. Klaipeda ligger ved Østersjøen vest i landet – nærmere bestemt ved munningen av Nemunas-elven. Byen var tidligere tysk. Det bor i underkant av 200.000 mennesker i Klaipeda, og fra havnen er det fergeforbindelse til Sverige, Danmark og Tyskland. I nærheten av byen ligger de to populære badebyene Nida og Palanga.

Klaipeda ble grunnlagt på 1200-tallet av en tyske ridderordenen, og var en sentral handelsby på 1500-tallet. Senere har byen hatt litt ulik tilhørighet (var bl.a.underlagt Sverige en periode på 1600-tallet). Siden 1923 har Klaipedia tilhørt Litauen – bortsett fra i periodene 1939-45 (Tyskland) og 1945-91 (Sovjet).

I Klaipeda finnes det en rekke bindingsverkhus, slik som i Danmark og Tyskland. Det er i det hele tatt tyskpreget arkitektur som dominerer i byens gamle kvartaler, som ellers består av trange, sjarmerende gater og smug. Mye av Klaipedas historiske arkitektur er bevart, noe som gjør den til en turistattraksjon i seg selv.

Blant severdighetene ellers finner vi Det historiske museet (oppført i 1924) som dokumenterer både Klaipedas og Litauens historie. Nevnes må også Litauen Maritime Museum – som inneholder flere enheter – bl.a. et generelt maritimt museum, et akvarium og et delfinarium.

Nærmeste flyplass er Palanga International Airport, som ligger 34 km nord for Klaipeda.