Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Beirut

Finn beste pris på bilutleie i Beirut ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Beirut. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Beirut guide

Bilutleie Beirut

Leiebil Beirut

Beirut er hovedstad i Libanon, og dessuten en av de betydeligste havnebyene i den østlige delen av Middelhavet. Byen har omlag 1,8 mill.innbyggere (2010). Store deler av Beirut ligger på ei halvøy som stikker ut i Middelhavet.

Beirut er en gammel by, som finnes omtalt allerede 1400 år f. Kr. – og i romertiden hadde den stor betydning som handelssentrum. Siden middelalderen har byens historie imidlertid (i perioder) vært svært turbulent. Også i siste del av 1900-tallet har Beirut opplevd urolige tider, bl.a. i 1975-76 (den libanesiske borgerkrigen) og i 1982-85 (konflikt med Israel).
De politiske konfliktene og krigshandlingene har virket negativt inn på økonomien – og også medført en del materielle skader i byen. Etter at krigen sluttet i 1989 arbeidet styresmaktene hardt for å gjøre Beirut til et midtpunkt for kunnskap, kultur, turisme og mote. I 2006 ble byen  bombet av Israel, da de okkuperte deler av Libanon for å krige mot Hizbollah – og som et resultat av dette, finnes det fremdeles et par store flyktningeleirer i byen.

Beirut er en delt by, der Øst-Beirut er dominert av en kristen befolkning, mens Vest-Beirut hovedsakelig er muslimsk. Grensen mellom de to bydelene kalles ”den grønne linje”.

Byen har flere bemerkelsesverdige museer, bl.a. The National Museum of Beirut (som er Libanons viktigste arkeologiske museum) og The Archaeological Museum of The American University of Beirut (det tredje eldste museet i Midt-Østen). Ellers ligger et av Libanons mest populære reisemål ca. 88 km øst for hovedstaden: De imponerende romerske tempelruinene ved byen Baalbek i Bekaadalen.

Ellers har Beirut satset mye på litteratur, og var i 2009 UNESCOs bokhovedstad.

Nærmeste flyplass er Beirut Rafic Hariri International Airport, som ligger 9 km sør for byen.