Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Split

Finn beste pris på bilutleie i Split ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Split. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Split guide

Bilutleie Split

Leiebil Split

Kystbyen Split ligger sørvest i Kroatia, ved Adriaterhavet, og har 211.000 innbyggere (2011). Byen ligger i landskapet Dalmatia, og er en kjent turist- og havneby.

Split er det økonomiske og administrative sentrum for regionen, og er dessuten et viktig transportknutepunkt. Fra havnen i Split går det ferger til bl.a. Dubrovnik, Rijeka, Pescara og Anacona.

Byen ble grunnlagt på 200-tallet, og er idag kjent for å være Kroatias kulturelle sentrum. Det er mange historiske og kulturelle severdigheter i Split, og gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

I gamlebyen ligger Diokletians palass, som er en stor turistattraksjon. Palasset ble oppført av keiser Diokletian på begynnelsen av 300-tallet, og er en av de største bevarte romerske bygningene i verden. Palasset måler 215 x 181 meter.

Også den romersk-katolske Split-katedralen er verdt et besøk. Katedralens eldste deler stammer fra 300-tallet, mens resten av bygningen er fra 1100-tallet. Det er adgang for publikum å komme opp i katedralens tårn, og herfra har man flott utsikt over byen.

Andre populære turistattraksjoner i Split er badestrendene, bymuseet, et maritimt museum, en zoologisk hage samt to arkeologiske museer.

Byens flyplass – Split Airport – ligger 24 km vest for sentrum.