Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Jordan

Finn beste pris på bilutleie i Jordan ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Jordan. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Jordan guide

Bilutleie Jordan

Leiebil Jordan

Jordan er et arabisk kongedømme i Midtøsten/Vest-Asia. Det grenser til Syria i nord, Irak i nord-øst, Israel og Vestbredden i vest og Saudi-Arabia i sørøst. Hovedstaden er Amman og Jordan har en befolkning på er 6 508 271 (2011) innbyggere.

Jordans eneste havn ligger på sør-vest spissen, i Gulf of Aqaba, som er delt med Israel, Egypt og Saudi-Arabia. Over halvparten av Jordan er dekket av den arabiske ørkenen.. I motsetning til arabiske stater i sør og øst, har Jordan ingen oljeressurser. Økonomien avhenger i stor grad av tjenester, turisme og bistand, hvor USA er den viktigste leverandøren. Jordan er en viktig alliert av USA, og sammen med Egypt det eneste arabiske landet som er i fred med Israel. Religionen er islam og ca. 92 % av befolkningen er muslimer, men Jordan regnes for å være et av de mest sekularisert og vestlige arabiske landene.

Den viktigste severdigheten er klippebyen Petra som hadde sin storhetstid fra ca år 400 f.Kr. til ca år 300 e.Kr, og står på listen over Verdens sju nye underverk. I byen Jerasha kan en besøke oldtidsbygningene fra den gresk-romerske byen Gerasa. For de religioninteresserte er Mt. Nebo, Baptist Site, og mosaikkbyen Madaba, interessante destinasjoner. Naturbaserte opplevelser utnyttes særlig gjennom ørken- og fjellvandring, ikke minst i Wadi Rum. Et yrende natteliv med nattklubber, diskoteker og barer finnes i Amman, Irbid og Aqaba som ligger helt nord i Akababukten. Den årlige Distant Heat festivalen er rangert som en av verdens topp 10 raves. Jordan er klassifisert som et land med “middels menneskelig utvikling” av 2011 Human Development Report.

I 1999 døde Kong Hussein som hadde regjert landet i 46 år. Hans sønn, Abdullah II har en stor oppgave med å opprettholde stabilitet. En Nasjonal Agenda som innebærer langsiktige politiske, økonomiske og sosiale endringer er ennå ikke vedtatt.

Queen Alia International Airport er Jordans største flyplass og ligger i Zizya området, 32 km sør for Amman.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Destinasjoner