Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Kingston

Finn beste pris på bilutleie i Kingston ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Kingston. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Kingston guide

Bilutleie Kingston

Leiebil Kingston

Kingston er hovedstad og største by på Jamaica, som er en av De vestindiske øyene i Det karibiske hav. Byen ligger på sørøst-kysten av øya og har om lag 600.000 innbyggere (2010). Kingston har en stor og betydningsfull havn, Port Royal, og en lang sandbanke (Palisadoes) forbinder havna og den internasjonale lufthavnen. Kingston er også Jamaicas viktigste utdanningssentrum, og i 1948 ble University of the West Indies grunnlagt her.

Byens navn var opprinnelig Port Royal, som havnen altså fremdeles heter. Etter et stort jordskjelv ble byen grunnlagt på nytt i 1693 av engelske kolonister – og den fikk da sitt nåværende navn. Også senere har byen blitt rammet av jordskjelv, bl.a. i 1907 da over 1000 innbyggere omkom. I 1872 ble byen offisielt administrasjonssete for det britiske kolonistyret, og den beholdt hovedstadsstatusen da Jamaica ble selvstendig i 1962.

Kingston er delt i en gammel og en ny bydel – Old Kingston og New Kingston. Mange av byens mest populære attraksjoner ligger i New Kingston, særlig langs Hope Road. Jamaica er jo reggae-musikkens hjemland, og Kingstons best besøkte severdighet, Bob Marley-museet, ligger ved Hope Road. I nærheten kan man dessuten besøke Hope Botanical Gardens.

Andre attraksjoner er Devon House – som dessuten er omgitt av en vakker park, National Gallery of Jamaica – samt badestrendene Lime Cay og Hellshire.

Klimaet i Kingston er turistvennlig, med mye varme og sol. Fjellene Blue Mountains gir byen en gunstig avskjerming mot regn og tropiske stormer.

Byen har to flyplasser, Kingston Norman Manley International Airport, som ligger en 15 km sør for sentrum, og den mindre innenriksflyplassen Tinson Pen Airport.