Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Bologna

Finn beste pris på bilutleie i Bologna ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Bologna. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Bologna guide

Bilutleie Bologna

Leiebil Bologna

Bologna er hovedstad i den italienske regionen Emilia-Romagna, nord for fjellkjeden Apenninene. Rundt byen – som har rundt 375.000 innbyggere (2010) – er det et fruktbart slettelandskap. Bologna blir ofte omtalt med kjælenavnet ”La dotta” (den lærde), siden byens universitet er et av Europas eldste (grunnlagt i 1119). Andre kaller byen for ”La grassa” (den fete) på grunn av Bolognas berømte kjøkken.

Det opprinnelige navnet var Felsina, og byen er nevnt som romersk koloni så tidlig som i 189 f. Kr.

Det godt bevarte, historiske bymiljøet er Bolognas fremste attraksjon. Det er dominert av to store, åpne plasser (Piazza Maggiore og Piazza del Nettuno), samt flere kirker og palasser. På Piazza del Nettuno står den berømte Neptunfontenen fra midten av 1500-tallet. Ved en annen av Bolognas plasser, Piazza di Porta Ravenna, står det to skjeve tårn fra 1100-tallet (Garisenda og Asinelli), som tiltrekker seg turistenes oppmerksomhet.

Bygninger det kan være verd å besøke er Palazzo Comunale (rådhuset) og Palazzo del Podestà – begge fra middelalderen – i tillegg til noen av de mange praktfulle kirkene. Blant disse må to nevnes spesielt: Domkirken San Pietro og den gotiske San Petronio. Sistnevnte har en fantastisk inngangsportal laget av billedhuggeren Jacopo della Quercia. Denne kirken er dessuten kjent for at paven kronet keiser Karl 5. der i år 1530.

Nærmeste flyplass er Bologna lufthavn, som ligger ca. 6 km nordvest for byen.