Bilutleie Island

Finn beste pris på bilutleie i Island ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Island. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Island guide

Bilutleie Island

Leiebil Island

Island er Europas nest største øy og en republikk i Nord-Atlanteren, som ligger mellom Norge og Grønland. Til tross for sitt areal på 103 000 km2, har ikke landet mer enn rundt 307 000 innbyggere (2010). Rundt 120 000 av dem bor i hovedstaden Reykjavík. Andre byområder er Kópavogur, Hafnafjördur og Akureyri.

Det er bare kysten som er bebodd, siden det indre av Island er dominert av fjell, vulkaner, lavaørkener og isbreer. Den islandske kysten er preget av fjorder, mens fjellene i innlandet når opp i vel 2000 meters høyde. Den høyeste toppen er Hvannadalshnúkur (2 110 moh.). Flere av vulkanene på Island er stadig aktive. De mest kjente er Hekla og Katla. Isbreen Vatnajökull er den nest største isbreen i Europa. Bare Austfonna på Svalbard er større. Den har et areal på over 8 000 km2.

En av de største turistattraksjonene på Island er Vatnajökull Nasjonalpark. En annen populær severdighet er den vannsprutende varme kilden Geysir, som ligger i Haukadalur (der det også er en nasjonalpark). Dessuten må vikingenes gamle tingsted Thingvellir nevnes – som er med på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Islands hovedflyplass er Keflavik International Airport – som ligger rundt 50 km sørvest for hovedstaden.