Leiebil Island

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Island

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Island

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Island fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Island gjennom oss.

Island guide

Bilutleie Island
Leiebil Island

Island er Europas nest største øy og en republikk i Nord-Atlanteren, som ligger mellom Norge og Grønland. Til tross for sitt areal på 103 000 km2, har ikke landet mer enn rundt 307 000 innbyggere (2010). Rundt 120 000 av dem bor i hovedstaden Reykjavík. Andre byområder er Kópavogur, Hafnafjördur og Akureyri.

Det er bare kysten som er bebodd, siden det indre av Island er dominert av fjell, vulkaner, lavaørkener og isbreer. Den islandske kysten er preget av fjorder, mens fjellene i innlandet når opp i vel 2000 meters høyde. Den høyeste toppen er Hvannadalshnúkur (2 110 moh.). Flere av vulkanene på Island er stadig aktive. De mest kjente er Hekla og Katla. Isbreen Vatnajökull er den nest største isbreen i Europa. Bare Austfonna på Svalbard er større. Den har et areal på over 8 000 km2.

En av de største turistattraksjonene på Island er Vatnajökull Nasjonalpark. En annen populær severdighet er den vannsprutende varme kilden Geysir, som ligger i Haukadalur (der det også er en nasjonalpark). Dessuten må vikingenes gamle tingsted Thingvellir nevnes – som er med på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Islands hovedflyplass er Keflavik International Airport – som ligger rundt 50 km sørvest for hovedstaden.

Isbreen Vatnajökull er den nest største isbreen i Europa og har et areal på over 8000 kvadratmeter.

Kjøring på Island

På Island bør du sannsynligvis kjøre mer forsiktig enn du er vant med. Trafikken er behagelig i og for seg, med relativt lite biler på veiene. Imidlertid er det mange veier i utkantstrøk som ikke har asfaltdekke (grusveier), og mange veier er i tillegg smale. Det er også en god del broer på Island som ikke har plass til trafikk i begge retninger på samme tid. Vær oppmerksom på at det kan være gårdsdyr på veiene mange steder. Merk deg også at veiene på Island er ofte bygget opp, noe som hjelper å holde de snøfrie om vinteren. Dette gjør samtidig at det er en økt risiko for å miste kontroll på bilen dersom du ikke holder deg i veibanen.

På Island kjører man på høyre side av veien.

Trafikkregler på Island

  • På Island kjører du på høyre side av veien.
  • Det er påbudt med kjørelys på bilen hele døgnet.
  • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
  • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
  • Barn under 3 år skal sitte i godkjent barnesete.
  • Barn under 135 cm skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
  • Barn skal ikke sitte i barnesete vendt bakover i forseter med airbag.
  • På Island er det forbudt å kjøre utenfor oppmerkede veier.
På asfalterte landeveier på Island ligger fartsgrensen på 90 km/t, om ikke annet er spesifisert.

Fartsgrenser på Island

Husk at fartsgrensene i boligstrøk kan være satt til 30 kilometer/t. Dersom det annet ikke er spesifisert, gjelder de følgende grensene:

  • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t
  • Landeveier uten asfaltdekke: 80 kilometer/t
  • Landeveier med asfaltdekke: 90 kilometer/t

Merk deg at på Island kan du komme til å kjøre forbi skilt med lavere anbefalte fartsgrenser. Disse skiltene er rektangulære og blåfargede, og brukes som regel på strekninger der det er økt fare for ulykker, for eksempel smale broer, krappe svinger, og andre strekninger med høy ulykkesfrekvens.

Promillegrense på Island

På Island er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,5‰ (0,5 g/l). Har du et alkoholnivå som ligger over 0,5‰ vil det føre til kraftige bøter og inndragelse av førerkort.

Anbefalte kjøreturer på Island med leiebil

En kjøretur i det Islandske landskapet er som regel en uforglemmelig opplevelse. Du finner ikke denne typen natur noen andre steder i verden. Kjørerutene vi har anbefalt er derfor fokuserte på de mange unike naturfenomenene som er på sagaøya.

Seljalandfoss er et av de vakreste fossefallene på Island.

Hringvegur

Hringvegur kalles også  Þjóðvegur 1, det vil si Rute 1, og er veien som går i en sluttet sirkel rundt hele øya. Den totale distansen er 1322 kilometer. Om du skulle kjørt hele Rute 1 uten stopp, ville turen tatt omtrent 15 til 16 timer. Turister som vil oppleve hele øya kjører gjerne hele runden, men de bruker kanskje en uke eller mer på turen. Hringvegur tar deg nemlig forbi mange av Islands beste severdigheter, spennende fiskerlandsbyer, og du får samtidig en unik naturopplevelse. Det er også populært å kjøre deler av Hringvegur, til for eksempel idylliske småsteder som Vik og Skagafjörður, eller naturfenomener som Seljalandsfoss og Jökulsarlon. Et annet populært alternativ dersom du vil ankomme Island med båt, er å ta skipet som går fra Hirtshals i Danmark, til Seyðisfjörður. I Seyðisfjörður kun du plukke opp leiebil, og for eksempel kjøre til Reykjavik langs enten nord- eller sørkysten.

Geysiren Stokkur har utbrudd flere ganger i timen og ligger like ved Geysir.

Gullni hringurinn

Om Hringvegur blir for ambisiøst, er kanskje den kortere rundturen Gullni hringurinn et mer attraktivt alternativ. Navnet kan oversettes med ”Den gylne sirkelen”, og er en kjørerute på omtrent 300 kilometer som går i Reykjavik-området. Selv om du passerer mange severdigheter på denne kjøreturen, er det mulig å gjennomføre den i løpet av en dag. Selve kjøretiden er ikke mer enn omtrent 3 til 4 timer. Spørsmålet er hvor mange stopp du vil ta underveis, og hvor lang tid du vil bruke når du stopper. Du passere fantastiske naturfenomen som Geysir og Strokkur, nasjonalparken Þingvellir (Tingvellir), vulkankrateret Kerið, et par vakre fosser, og et knippe nydelige småsteder med spennende arkitektur. Er du interessert i teknologi og ingeniørkunst bør du også ta en titt innom de geotermiske kraftstasjonene Hellisheiði og Nesjavellir.

Reykjanes

Reykjanes er halvøya som strekker seg vestover fra hovedstaden, og hvor du finner blant annet Keflavik Airport. I dette området finner massevis med spennende opplevelser og severdigheter, i tillegg til et helt unikt landskap. Den blå lagune det mest kjente stedet på halvøya. Der kan du bade i varmt vann hele året, og kanskje pleie kroppen på et av verdens beste spa. I den lille fiskerlandsbyen Sandgerði er det par spisesteder som mange mener er Islands beste sjømatrestauranter. Følger du vestkysten derfra kommer du til Sandvik, hvor den eurasiske og nordamerikanske kontinentalplatene møtes. Over revnen som skiller kontinentene er det bygget en liten bro, så her kan du teknisk sett ta et besøk til Nord-Amerika. Du bør også vurdere å ta en tur innom vikingmuseet som ytterst på neset, et Rock ’n’ Roll-museet i Keflavik, Hvalsneskirkja fra 1887, det geotermiske området Gunnuhver, og fyrhuset på Reykjanesviti.

Den blå lagune på Island er et populært reisemål for turister. Her kan du bade i det varme vannet hele året!

Látrabjarg er verdens største koloni av havfugler.

Fjordene i nordvest

Om du vil se noe av det vakreste landskapet på Island bør du vurdere en kjøretur til fjordene som ligger på øyas nordvestlige ende. Vestfjordene har et kontrastfylt og unikt preg, med høye klipper som stuper ned i havet. Inne i flere av fjordene finner du fiskerlandsbyer som har ligget der siden de første menneskene ankom øya. I Vestfjordene finner du også flere fugleberg, blant annet Látrabjarg som er verdens største koloni av havfugler. Dette berget er for øvrig punktet i Europa som ligger lengst vest. Det er flere steder i Vestfjordene hvor du finner varme kilder (du kan bade i noen av de), og området er kjent for sine mange vakre fossefall. Er du heldig får du se polarrev i den uberørte naturen. Det tar ikke mer enn omtrent 2 timer og 30 minutter å kjøre fra Reykjavik til starten på Vestfjordene. Når du først er der kan du fort bli fristet til å bruke flere dager til å utforske den vakre naturen.

Selskaper du kan leie bil fra på Island

Antallet steder med leiebiler på Island er naturligvis lavere enn i de fleste andre land. Landet har ikke mange innbyggere, og de fleste turister har Reykjavik som hovedfokus. I de største byene og på Keflavik Airport dominerer internasjonale aktører som Hertz, Avis, Sixt, Enterprise, Budget, Dollar og Thrifty. Dersom et lite sted tilbyr bilutleie, er det også som regel slike selskap det gjelder. Det er også noen islandske selskap som tilbyr leiebiler, og da spesielt i Reykjavik-området, blant annet Lagoon Car Rental, Route 1 Car Rental, Go Iceland og Reykjavik Auto. Antallet biler disse selskapene har tilgjengelig er imidlertid som regel lavt.

7 vanlige spørsmål om leiebil på Island

Trenger jeg internasjonalt førerkort på Island?

Dersom du har førerkort fra et land innenfor EU- EØS-området, USA eller Canada, vil ditt nasjonale førerkort være nok. For andre land må du normalt fremvise internasjonalt førerkort. Husk at internasjonale førerkort kan kun utstedes i landet du kommer fra.

Trenger jeg kredittkort for å leie bil på Island?

Du må fremlegge gyldig kredittkort i leietakers navn når du henter bilen på Island. Kortet brukes til å sikre et depositum som skal dekke eventuell egenandel for skade på bilen, bøter og drivstoff. Sjekk om kredittkortet ditt gir deg gratis egenandelforsikring.

Hva må jeg ha med når jeg skal hente bilen?

Alle som skal hente leiebil må fremvise gyldig førerkort (og eventuelt internasjonalt førerkort), Pass eller annen godkjent legitimasjon med bilde, samt et gyldig kredittkort. Alle dokumenter må stå i leietakerens navn. Ekstra sjåfører må fremlegge gyldig identifikasjon og førerkort.

Hva er aldersgrensen for å få leie bil på Island?

Den vanligste aldersgrensen for å få leiebil på Island er 20 år. Sjåføren må i tillegg ha hatt førerkortet i minst 1 år. For noen (dyre) kategorier biler kan alderskravet være høyere. Det er også vanlig at det kreves et gebyr for alle sjåfører som er under 25 år gammel.

Trenger jeg SUV eller bil med firehjulsdrift på Island?

Om du bare skal kjøre i området rundt Reykjavik vil du neppe trenge annet enn en vanlig personbil på Island. Om vinteren stiller det seg noe annerledes, og spesielt om du skal kjøre utenfor hovedstaden. Veiene kan være isete og snødekte, og da kan en SUV eller annen bil med firehjulsdrift god å ha. Sett deg uansett inn i vær og føreforhold før du skal ut på lange kjøreturer.

Er det vanlig med bomstasjoner på Island?

På Island trenger du ikke tenke på avgiftsbelagte veier eller broer, og du vil ikke støte på bomstasjoner. Unntaket er tunnelen som heter Vaðlaheiðargöng, og som går mellom Fjosladalur og Eyafjordur, like utenfor Akureyri. Skal du kjøre denne strekningen anbefales det at du forhåndsbetaler (minst 3 timer i forkant). Per 2020 er prisen for forhåndsbetaling 1500 ISK, mot 2500 ISK når du først er der.

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil på Island?

Nødnummeret på Island for ambulanse, brannvesen og politi er 112. Dette skal du kun ringe dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør deretter ringe leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.

Andre nummer:

  • Politi – 444 100
  • Medisinsk assistanse – 1770