Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Dublin

Finn beste pris på bilutleie i Dublin ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Dublin. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Dublin guide

Bilutleie Dublin

Leiebil Dublin

Dublin – hovedstaden i Irland – ligger der elva Liffey renner ut i Irskesjøen. Byen har ca. 500.000 innbyggere (2010). Tar man forstedene med, stiger folketallet til det dobbelte (Greater Dublin). Dublin er republikken Irlands politiske, økonomiske og kulturelle sentrum. Den er også en betydelig havneby med verftsindustri og eksportvirksomhet. Blant de viktigste varene som utføres fra Dublin havn, er øl, whiskey, kjøtt og skinn. Dublin er også Irlands største industriby, og er særlig kjent for sine store bryggerier (Guinness) og sin whiskeyproduksjon.

Noen kilometer utenfor selve Dublin ligger dessuten en stor ferjehavn som betjener passasjertrafikken til Storbritannia.

Dublin ble grunnlagt av norske vikinger midt på 800-tallet. Kongeriket Dublin ble imidlertid beseiret av irene i 1014, men vikingene kom tilbake og ble først endelig nedkjempet av engelskmennene i 1171.

Blant attraksjonene i Dublin er det en rekke historiske byggverk. De mest kjente er fra 1700-tallet – og inkluderer bl.a. Christchurch-katedralen (protestantisk), som ble oppført av den ”norske” kong Sigtrygg rundt år 1030. Andre viktige kirkebygg er den anglkanske katedralen St. Patrick fra 1200-tallet, der den kjente dikteren Jonathan Swift ligger begravet. Også den romersk-katolske St. Mary’s Cathedral fra 1825 anbefales et besøk.

Andre berømte byggverk er Dublin Castle (oppført i perioden 1200-tallet – 1500-tallet) og parlamentsbygningen Leinster House fra 1745. Også Bank of Ireland (oppført 1729) og presidentpalasset i den store og vakre Phoenix Park er blant Dublins praktbygg. I Phoenix Park ligger det for øvrig også en populær zoologisk hage.

I 2003 fikk Dublin et nytt landemerke, da den 120 meter høye skulpturen The Dublin Spire ble satt opp i den sentrale hovedgaten O’Connell Street. Ellers er det vakre torget Merrion Square, som ble anlagt i 1762, et sted de fleste turister oppsøker.

Dublin er også en svært interessant kulturby, og institusjoner som National Museum, National Gallery of Ireland og Municipal Gallery of Moderen Art er populære besøksmål.

Nærmeste flyplass er Dublin Airport, som ligger 10 km nord for byen.