Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Minsk

Finn beste pris på bilutleie i Minsk ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Minsk. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Minsk guide

Bilutleie Minsk

Leiebil Minsk

Minsk er hovedstad i den selvstendige republikken Hviterussland. Byen har omlag1,9 millioner innbyggere (2012), og ligger på et høydedrag i den sentrale delen av landet. Elva Svislatj renner gjennom sentrum. Minsk er første gang nevnt i historiske kilder i 1067. Byen var under vekslende styre fram til den ble hovedstad i sovjetrepublikken Hviterussland i 1919.

Minsk, som er landets kulturelle og industrielle sentrum (og trafikknutepunkt), ble nesten utslettet under 2. verdenskrig. Den gjenreiste byen er preget av sovjetisk arkitektur fra 1950- og 1960-tallet. Rundt sentrum er det et sammenhengende system av parker, som sammen med elva gir denne delen av byen et idyllisk preg om sommeren. Bolig- og industriområder er organisert i sirkler rundt sentrum. Industrien omfatter bl.a. bil-, traktor- og næringsmiddelindustri.

Minsk har en rekke attraksjoner å by på – bl.a. opera og flere teatre. Dessuten finnes det flere interessante kirker og offentlige bygninger i byen, samt et godt utvalg av museer. Det fremste av disse er Nasjonalmuseet for historie og kultur. Her får man en svært god oversikt over de viktigste hendelsene i byens og landets historie. Det nasjonale kunstmuseet (med kunstgjenstander fra 1600  og frem til i dag) samt Krigsmuseet også verdt et besøk.

Hovedgaten i Minsk heter «Praspekt Skaryny», og er en livlig promenade med gode shoppingmuligheter. Ellers bør man ta turen innom de restaurerte kvartalene øst for Svislatj-elva, som i dag framstår med en tilnærmet 1600-talls-arkitektur. Her er det også et godt utvalg av hyggelige caféer, barer, restauranter og gavebutikker.

Byens flyplass – Minsk International Airport –  ligger 42 km øst for sentrum.