Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Thessaloniki

Finn beste pris på bilutleie i Thessaloniki ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Thessaloniki. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Thessaloniki guide

Bilutleie Thessaloniki

Leiebil Thessaloniki

Thessaloníki er den nest største byen i Hellas, etter hovedstaden Athen. Den ligger innerst i Thessaloniki-bukta, og har et folketall på rundt 360.000 (2010). Tar man hele det urbane området med, stiger antall innbyggere til over 800.000.

Thessaloniki er et viktig handels- og samferdselsknutepunkt – og en av de mest sentrale industribyene i Hellas. Dessuten er turismen en vesentlig inntektskilde. I tillegg er Thessaloniki en travel havneby, der det både foregår en betydelig utførsel av eksportvarer og der ferjetrafikken er stor.

Byen ble grunnlagt allerede i oldtiden – nærmere bestemt i år 315 f. Kr. – og var lenge hovedstad i den romerske provinsen Makedonia.

Blant byens severdigheter finnes det flere interessante bygninger. Noen av de mest kjente er Sofia-katedralen fra 700-tallet, St. Dimitrios-kirken fra 400-tallet (som ble grundig restaurert i 1917 etter en omfattende brann), Rotunden (Georgskirken) fra 300-tallet, Galeriusbuen fra rundt år 300 og Det venetianske citadell fra 1400-tallet (som inkluderer ruinene av Marcus Aurelius’ triumfbue). I tillegg har Thessaloniki en rekke spennende museer, deriblant et arkeologisk museum, et etnologisk museum og et kunst- og kulturmuseum.

Thessaloniki har flere ganger vært utsatt for store ødeleggelser på grunn av brann og jordskjelv (det siste i 1978), men er blitt gjenoppbygget hver gang. En del av byens historiske arkitektur er imidlertid gått tapt eller blitt sterkt skadet. Byen hadde i 1997 status som europeisk kulturhovedstad.

Det finnes også mange andre typer attraksjoner i Thessaloniki. Mange turister vil gjerne ha med seg inntrykk fra det berømte matmarkedet Modiano, som ligger ved Aristotelis-torget og handlegaten Venizelou. Her kan man velge og vrake i alle sorter kjøttvarer, samt frukt og grønnsaker fra regionen.

Nærmeste flyplass er Thessaloniki lufthavn (Makedonia), som ligger 16 km sørøst for byen.