Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Paris

Finn beste pris på bilutleie i Paris ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Paris. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Paris guide

Bilutleie Paris

Leiebil Paris

Paris, Frankrikes hovedstad, ligger like nedenfor der elva Marne munner ut i Seinen, og sistnevnte deler byen i to: Høyre bredd og venstre bredd. Selve byen, Ville de Paris, har et innbyggertall på ca. 2,2 millioner (2010), mens den større byregionen Paris har et totalt folketall på mellom 11 og 12 millioner. Ville de Paris er administrativt delt inn i 20 såkalte ”arrondissementer”.

Paris blir av mange regnet som Europas kultur- og motehovedstad, og den kan by på utallige severdigheter. Noen av de mest kjente og populære besøksmålene er den gotiske katedralen Notre-Dame, som ligger på øya Ile de la Cité midt i Seinen. Den ble påbegynt før år 1200 og er et av verdens mest berømte kirkebygg. Fra tårnet (387 trappetrinn) er det fin utsikt over sentrale deler av Paris. Andre kjente kirker i Paris er den hvite basilikaen Sacre Coeur, som ligger på Montmartre-høyden fra slutten av av 1800-tallet og den meget vakre St. Sulpice-kirken fra 1754, som ligger i  St. Germain-området.

Paris’ desidert mest berømte landemerke er Eiffeltårnet, bygget i 1889 til hundreårsjubileet for den franske revolusjonen. Tårnet er 324 m høyt (inkl. antennen på toppen), og var i sin tid verdens høyeste bygning. Det går heis opp til toppen, og derfra har man en fantastisk panoramautsikt. Omtrent like berømt er Triumfbuen med den ukjente soldats grav, som ligger på Place de l’Etoile (Stjerneplassen), i den ene enden av paradegaten Champs Elysées. I den andre enden av gaten finner vi Place de la Concorde, der det står en over 3000 år gammel egyptisk obelisk. I tilknytning til Place de la Concorde ligger de vakre Tuileries-hagene.

Ved parken finner vi dessuten Frankrikes mest populære kunstmuseum, Louvre, der alle de store fra billedkunstens historie er representert – bl.a. Leonardo da Vinci med maleriet ”Mona Lisa”. I en metropol som Paris finnes det selvsagt også en rekke andre museer (bl.a. det moderne Pompidou-senteret), i tillegg til opera, teatre, konsertsaler og andre kulturinstitusjoner.

Når det gjelder arkitektur, er også flere av broene over Seinen verdt å se.  Det gjelder særlig den eldste av dem, Pont Neuf – som ble bygget allerede rundt år 1600.

Ellers er jo Paris kjent for sitt rike restaurant-tilbud. Et besøk på noen av de sjarmerende ute-caféene i det pittoreske Latinerkvarteret på venstre bredd, er et must for enhver Paris-turist.

Paris besøkes hvert år av mer enn 30 millioner turister, deriblant mange barnefamilier – som garantert legger turen om den gigantiske fornøyelsesparken Disneyland Paris – ca. 30 km øst for selve byen.

Det er flere flyplasser rundt Paris, deriblant de to hovedflyplassene Paris – Orly Airport og Paris Roissy-Charles-de-Gaulle Airport.