Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Nice

Finn beste pris på bilutleie i Nice ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Nice. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Nice guide

Bilutleie Nice

Leiebil Nice

Nice ligger sentralt på den franske rivieraen (Côte d’Azur) og har ca. 350.000 innbyggere (2010). Regner man med forstedene, løper folketallet i byregionen opp i over 1 million. Nice er den mest populære franske turistbyen etter Paris, og mottar turister i hopetall året rundt.

Det var et handelssted og en romersk militærpost her allerede i førkristen tid, og i løpet av romertiden ble dette til en liten by.
Byens historie har opp gjennom århundrene vært turbulent, og i flere perioder har den vært administrert av italienere (staten Piemonte). Byen kalles stadig Nizza på italiensk

I tillegg til at Nice er en populær ferie- og rekreasjonsby for turister fra hele Europa og Amerika, har den også mange særegne attraksjoner å by på.  Først og fremst må gamlebyen (Vieille Ville) nevnes – byens sjarmerende ”hjerte”, som med sine smale brosteinsgater og lave murhus har bevart sitt middelalderpreg. Her kan man nyte livet på små, koselige restauranter og besøke noen av de mange trivelige gatebodene.

I nærheten finner man arkitektoniske perler som barokk-katedralen “St. Réparate” fra 1600-tallet og det jevngamle palasset “Palais Lascaris”, som bl.a. inneholder mye spennende kunst og kunsthåndverk (fresker, kandelabre, malerier, porselen m.m.). Et annet praktfullt byggverk man bør få med seg, er “Le Chateau” – først og fremst for å oppleve den fantastiske utsikten over byen fra den 92 m høye klippen som slottet ligger på. Man kan ta heis opp dit, eller – om man er sprek – gå trappene opp til toppen.

Det finnes også mange andre severdigheter i byen, bl.a. Matisse-museet, som både presenterer den verdensberømte maleren Henri Matisses liv og hans kunst. Eller kanskje et besøk til Cours Saleya blomstermarked kan friste? Der kan man se, lukte på – eller kjøpe – blomster i alle farger og fasonger. Rundt blomstermarkedet ligger det et stort antall restauranter, cafeer og konditorier.

Og så kan man jo ikke besøke Nice uten å oppleve den verdensberømte “Promenade des Anglais”, som ble anlagt på 1800-tallet av engelske rikfolk. Strandpromenaden er en identitetsmarkør for hele rivieraen. Her ligger dessuten luksusrestaurantene på rekke og rad, og langs promenaden ligger den populære stranden. Besøker man Nice i februar, kan man i tillegg få oppleve det tradisjonsrike karnevalet – som er nesten like kjent som de tilsvarende i Venezia og Rio.

Nærmeste flyplass er Nice-Côte d’Azur Lufthavn, som ligger 6 km sørvest for byen.